Danish Crown viser stabil konkurrencedygtighed

Danish Crown viser stabil konkurrencedygtighed

22. november 2011 - kl. 16:48 - af

Med en omsætning på 51,8 mia. kr. i år mod 45,2 mia. kr. sidste år kan koncernen præsentere et resultat på 1.762 mio. kr. mod 1.648 mio. kr. sidste år.

Det er et udtryk for stabilitet – og for, at det er lykkedes at skabe organisk vækst i et udfordret marked i løbet af året.

Det fornuftige resultat giver anledning til at foretage en højere konsolidering end normalt i selskabet, og repræsentantskabet har i dag godkendt en disponering af overskuddet, som betyder, at 1.394 mio. kr. udbetales som restbetaling til ejerne, mens der konsolideres med 368 mio. kr.

– Det gode resultat giver mulighed for at konsolidere med det, der svarer til 16 øre ekstra – udover en kontant restbetaling på 95 øre. Det er et ansvarligt repræsentantskab, der griber muligheden for at tilføre selskabet kapital i lyset af de fremtidsplaner, der er for Danish Crown, siger bestyrelsesformand Niels Mikkelsen.

Restbetalingen er således 95 øre per kilo til svine-andelshavere, 80 øre til so-andelshavere og 130 øre til kreaturandelshavere.

– I år har vi brugt en del tid på at diskutere kapitaltilførsel, og årets ekstraordinære konsolidering betyder, at der er tid til at fortsætte den diskussion, indtil vi i ejerkredsen er klar til at træffe en beslutning, siger Niels Mikkelsen.

Det er især i de udenlandske selskaber og på de udenlandske markeder, værdierne i fødevarekoncernen i dag skabes, men den stabile konkurrencedygtighed på afregningen til ejerne har betydet en øget tilgang af råvarer på godt fem pct. i Danmark.

– Vi bliver en stadig mere international koncern, og vores adgang til eksempelvis markedet i Kina har i det forgangne år bidraget væsentligt til den konkurrencedygtige notering – og Kina har været det hastigst voksende marked. Det understreger vigtigheden af en fødevaresikkerhed i verdenseliten, for det er den, der giver adgang til markederne. Sammen med vores leveringssikkerhed, vores efterspurgte know-how og vores kvalitet er det det, der gør os til en eftertragtet partner, siger CEO i Danish Crown Kjeld Johannesen.

Danish Crowns forædlingssektor bidrager igen væsentligt til det samlede resultat og klarer sig godt i den internationale konkurrence. Den europæiske forædlingsindustri er pt. udfordret af stigende råvarepriser – især som følge af stigende efterspørgsel fra BRIK-landene. En udfordring som fortsætter ind i det nye år.

– Der er mange led i vores værdikæde, og de påvirker hinanden. Og ligesom forædlingssektoren kommer til at arbejde med at hente de forhøjede råvarepriser hjem, så fortsætter vi også i det kommende år med at se på lønomkostningerne i den danske del af koncernen. Kun sådan kan vi bevare konkurrencedygtigheden, siger Kjeld Johannesen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danish Crown viser stabil konkurrencedygtighed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER