Den tiende udgave i rækken af Sæbybøger er på gaden

Den tiende udgave i rækken af Sæbybøger er på gaden

17. november 2011 - kl. 13:06 - af

Sæbybogen udkommer traditionen tro den sidste torsdag i november, også i år, hvor bogserien kan fejre 10 års jubilæum.

SÆBYBOGEN 2011 er den tiende udgave i rækken af bøger med artikler og billeder fra lokalområdets spændende historie. Sæbybogen er en god blanding af artikler, store og små, inden for alle tænkelige emner fra lokalområdets spændende historie. Artiklerne er skrevet af både fagfolk og lokalhistorikere, der er med til at give bøgerne en god variation, og en særlig lokal tilknytning.

I dette års udgave indledes bogen af en artikel om Religiøse vækkelser på Sæbyegnen fra 1870 til omkring 1930, skrevet af Jesper Stormly Enevoldsen. Arnold Andersen fortæller om de strenge isvintre man oplevede fra 1940 – 1942. Det gav strenge vilkår, både til lands og til vands. Lise Troelsen har været gennem arkivalierne fra Dybvad elektricitetsværk, og skrevet en spændende artikel om, hvordan en by som Dybvad samledes om at forsyne sig selv med elektricitet. Vivi Dybdahl tager læseren med på en vandring gennem gaderne det gamle Østervrå, mens Jens Thidemann runder bogen af med en billedkavalkade om hvordan landsbyerne kom til egnen med toget, og hvordan det stadig præger byernes byggestil i dag. Bogen, der er trykt ved Nordtryk i Frederikshavn er igen lavet med grafisk design af Henrik Bygholm, der er med til at præsentere artiklerne og de mange flotte billede meget indbydende.

Sæbybogen kan købes på Sæby Museum fra torsdag d. 24. november, samt i boghandelen og købmænd i oplandsbyerne.
God fornøjelse med Sæbybogen 2011.

En kommentar til “Den tiende udgave i rækken af Sæbybøger er på gaden” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Den tiende udgave i rækken af Sæbybøger er på gaden”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Den tiende udgave i rækken af Sæbybøger er på gaden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger