Gammel Jul på Sæbygaard – med nye tiltag!

Gammel Jul på Sæbygaard – med nye tiltag!

15. november 2011 - kl. 14:03 - af

Årets julemarked ”Gammel Jul på Sæbygaard”, der afvikles i weekenden 26.-27. november byder på en række nye tiltag og masser af events for alle aldre.

Arrangørerne af ”Gammel Jul på Sæbygaard”, Civitan Club Sæby, Civitan Club Maria og Sæbygaards Venner, har efter succes’en de første to år anstrengt sig ekstra for i år at byde på nye tiltag. Der bliver noget for enhver smag, og alle slottets arealer inddrages til udstillere og events.

Forberedelserne har været i gang længe. Der arbejdes på højtryk med opførelsen en af nyskabelserne, fem nye små bindingsværkshuse, som opstilles i gården udlejet til udstillere.

– Vi lægger stor vægt på at bevare en høj kvalitetsstandard blandt udstillerne, og det synes vi også er lykkedes her i 2011, siger julemarkedets tovholder, Per Jantzen, der i 2009 fik idéen til det første julemarked på Sæbygaard Slot og stadig står i spidsen for arrangementet. Det er vigtigt, at der virkelig er noget for de besøgende at gå efter. Julemarkedet skal være alsidigt, så alle får en god oplevelse.

I år byder julemarkedet således foruden et omfattende underholdningsprogram både på brugskunst, kunsthåndværk, kulinariske oplevelser, kryddersnapse, vin m.m. Der bliver også mulighed for at få tilfredsstillet den søde tand, da der sælges vafler, æbleskiver, gløgg, kaffe, the og kage foruden øl og vand.

”Gammel Jul på Sæbygaard” henvender sig i høj grad også til børn. Igen i år bliver der således begge dage kl.10.30 vækning af Julemanden i slottets riddersal.

Aktivitetsforeningen ”Rødder & Vinger”s dramahold opfører begge dage flere gange forestillingen ”Den hemmelige gang” som handler om børn fra meget forskellige samfundslag i middelalderen – nemlig de fattige almuebørn og de mere velstillede ”Palitter” – børn som Stygge Krumpen tog sig af. Bispen har sat sine fingeraftryk på dette lille teaterstykke. På grund af de sociale forskelle havde de to grupper normalt ikke noget med hinanden at gøre, men da en lille fattig pige bliver væk på Sæbygaard, står de sammen og hjælper hinanden. Der er tale om et sjovt og humørfuldt lille julestykke, der kan nydes både af børn og barnlige sjæle i julestemning.

Ved julemarkedets åbning vil Musikkorps Sæby’s Julemandsorkester spille julemusik, inden borgmester Lars Møller holder åbningstalen.

Begge dage kommer Stygge Krumpen og hans Frille på besøg for at inspicere Sæbygaard. Også Elisabeth Bille og Holger Pachs vil gå rundt for at se, om man i dag forvalter den bolig, som de ejede fra 1682 til 1723, godt nok. ”Rødder & Vinger” vil gå rundt og opføre små spil rundt imellem udstillerne og de besøgende.

Børnene får også mulighed for at klippe julepynt i tårnværelset og pynte juletræet i Riddersalen med det. Her bliver der desuden julemusik og sang ved Esther Larsen og Reinhardt Frahm.

Førstedagen vil blive afsluttet med et ild-show.

Endnu et nyt indslag bydes der på om søndagen. Fra over middag og frem til ved 17-tiden kan man køre til julemarkedet med et juletog fra Store Torv. Juletoget, som Sæby Handelsstandsforening skaffer til byen, vil køre i fast rutefart mellem torvet og Sæbyaard. Om eftermiddagen tager Julemanden med juletoget til Store Torv for at tænde det store juletræ.

Opfordringen fra arrangørerne lyder: – Kom nyd den unikke stemning og sæt god tid af, for der bliver masser at opleve i en weekend fuld af fornøjelser for hele familien. Det vil omgivelserne, udstillerne, kunstnerne og alle de frivillige sørge for.

Yderligere information og program-tidspunkter på www.julpaasaebygaard.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gammel Jul på Sæbygaard - med nye tiltag!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER