’Flyt dig’ – efterårsemneuge på Hørby Ungdomsskole

’Flyt dig’ – efterårsemneuge på Hørby Ungdomsskole

15. oktober 2011 - kl. 10:10 - af

Klar & Parat og Til & Fra er overskrifter for nogen af de aktiviteter, der i ugen op til efterårsferien har fundet sted på Hørby Ungdomsskole i forbindelse med den efterårsemneuge, det er tradition at afholde op til efterårsferien.

Dette år er temaet for emneugen ’Flyt dig’, hvilket går direkte ind midt i den proces eleverne har været igennem i de første to måneder af deres efterskoleophold. Det er en udfordring at flytte hjemmefra og det er en udfordring at flytte ind sammen med næsten 150 unge mennesker på samme alder og med de samme drømme som en selv. For nok handler et år på efterskole om fællesskab og samvær, hvilket giver eleverne rigtig meget med, når efterskoleåret er slut, men for de fleste er det et stykke arbejde – et udviklende stykke arbejde – at få flyttet sine grænser både når det handler om alle de nye mennesker, man har omkring sig, og som man skal vise respekt og få hverdagen til at fungere sammen med. Alt i alt handler det om, at udviklingen i løbet af efterskoleåret hjælper med at overvinde grænser, der tidligere har sat en begrænsning for udfoldelsesmulighederne.

Hørby vUngdomsskole tager med temaet ’Flyt dig’ lige netop fat på dette. Derfor har der ugen igennem været aktiviteter, hvor eleverne har været udfordret på samarbejde, fysisk udholdenhed og evne til at tænke og planlægge. Således dækker overskriften ’Klar&Parat’ over en række udfordringer, hvor eleverne var delt ind i hold og skulle løse opgaver, der krævede, at alle gav deres bidrag til at klare udfordringen. På samme måde dækker overskriften ’Til&Fra’ over det at skulle sige til og fra en udfordring, man ikke kender på forhånd. Hvad vil der ske? Kan jeg klare det? Tør jeg? Var nogen af de spørgsmål eleverne stillede sig selv, inden der blev sagt ’Til’ og næste udfordring blev præsenteret.

Efterårsemneugen har også budt på Triatlon med cykling, løb og svømning, ligesom knap 15 elever torsdag deltog i NM i løb for efterskole med flere Hørby-elever, der prøvede kræfter med en halvmarathon.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '’Flyt dig’ – efterårsemneuge på Hørby Ungdomsskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER