Stafet for Livet med deltagelse fra hele Nordjylland

Stafet for Livet med deltagelse fra hele Nordjylland

3. september 2011 - kl. 0:10 - af

I regi af Kræftens Bekæmpelse afholdes ”Stafet for Livet” den 10.-11. september på Knivholt i Frederikshavn. Det er 3. år at Kræftens Bekæmpelse i Frederikshavn Kommune arrangerer stafetten. I 2010 lykkedes det at indsamle 148.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse, og det er et klart mål at øge det beløb i 2011.

Tilmeldingerne strømmer i øjeblikket ind, og arrangørerne glæder sig over, at der er deltagere fra hele Nordjylland. Der er pt. tilmeldt 18 hold, og deltagerantallet overstiger allerede nu sidste års antal, men der er plads til mange flere.

Der er mange bevæggrunde til at folk deltager, – og nogle af deltagerne fortæller:
Katrine Hyldgaard Hansen fra Lendum, som deltager på et hold med mange unge deltagere: ”Jeg deltager i år i Stafet for Livet for anden gang, og de ømme fødder og et utal af vabler fra sidste år har på ingen måde skræmt mig væk fra at deltage igen i år. Jeg deltager for at støtte min venindes hold ”Run4Camilla”. Camilla er en af de mange fightere, og det er dejligt at være med til at sætte fokus på deres kamp for livet. Derudover er arrangementet utrolig hyggeligt både internt og på tværs af holdene”.

Lis Hansen fra Aars, som deltager for første gang: Vi stiller op, fordi vi har en meget kær og ung kollega som er ramt af kræft. Det berører os meget. Da vi jo ikke kan hjælpe hende til at blive rask, må vi, i stedet for at sidde med hænderne i skødet, give hende den opbakning, vi kan. Det bliver så på denne aktive og sociale måde. Vi har fået god støtte i form af sponsorat fra vores arbejdsgiver.”

Dorthe Kann Hostrup fra Klokkerholm, som deltager for 2. gang: ”Vi mindes dem, der tabte kampen mod kræften, og giver håb til dem der kæmper. Det bliver nu andet år, at vi fra Brønderslev kommune deltager med holdet “Motion for krop og sjæl”. Flere af holdets deltagere er selv kræftramte. Vi har lært hinanden at kende via ” Motion for kræftramte” i Træningshuset ved Brønderslev sygehus samt “Cafe for kræftramte” i Kulturhuset i Hjallerup. Vi deltager alle i stafetten for at få motion, nye venskaber og samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Vi er i dag 17 tilmeldte på holdet, og vi vil gerne være flere.”

Der lægges vægt på, at stafetten er en social stafet frem for en decideret sportsstafet, og derfor kan alle – børn, unge og ældre – i god eller almindelig form – deltage. Der er både en gårute på 600 m, en løberute på 1,6 km og mulighed for at cykle på Body-Bike. Dertil kommer, at der er et omfattende underholdningsprogram for både store og små samt mulighed for at købe både mad og drikke. Har man ikke lyst eller mulighed for at deltage alle 24 timer, kan man sagtens komme forbi og deltage en time eller to. Det koster 100 kr. at deltage og tilmelding sker på www.stafetforlivet.dk under Frederikshavn – eller i Informationen på selve dagen.

Mange sponsorer bakker op om stafetten på forskellig vis. Eksempelvis har en række kunstnere dekoreret 12 smukke køleskabs-magneter, som i øjeblikket sælges i imponerende stort antal i hele Nordjylland. Den forplejning som sælges til stafetten er også stort set sponseret, så omsætningen er en del af det beløb, som indsamles. For at Stafet for Livet bliver en succes, er det helt afgørende, at der er opbakning både fra sponsorer, men også fra den kreds af frivillige, som får hele arrangementet til at hænge sammen. Og hvad betyder det så, for dem der investerer frivillig arbejdskraft i dette arrangement:

Aase Lindbøgh Nielsen fra Skagen siger: ”At være frivillig til Stafet for Livet, er så livgivende og dejligt på den måde, at vi alle arbejder hen mod samme mål, nemlig at samle rigtig mange penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Livet er ikke en selvfølge, – på et tidspunkt, kan det blive en kamp mod sygdommen kræft. For at overleve denne sygdom kræves der styrke, kærlighed, et godt bagland, og forskning, og til forskning kræves der penge.”

En kommentar til “Stafet for Livet med deltagelse fra hele Nordjylland” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Stafet for Livet med deltagelse fra hele Nordjylland”

  • Conny Holm Egeborg

    Jeg og min familie skal også deltage. Vi løber for dem der har kæmpet og sejret og for dem der stadig kæmper.
    Vi har oprettet et hold der hedder “OS FRA SÆBY” Skulle du have lyst til at deltage i dette fantastiske arrangement, er du velkommen til at tilmelde dig vores hold. Enten som løber/”gå´er” eller med økonomisk støtte. (Også selv om du ikke kommer fra Sæby)

    Vær med til at støtte en god sag 🙂

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stafet for Livet med deltagelse fra hele Nordjylland ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER