En ”lille” lettelse forude for den trængte Kommune

En ”lille” lettelse forude for den trængte Kommune

26. august 2011 - kl. 0:05 - af

Flere Nordjyske kommuner har en så dårlig økonomi, at de nu sammen med resten af landets trængte kommuner, kan få del i et specielt tilskud på 127 mio. kr., som vil blive fordelt på de dårligst stillede kommuner, som jo bl.a. er nogle af de nordjyske, og Frederikshavn Kommune vil får 19 mio. kr., fortæller P4Nordjylland.

Topscoren på listen er Hjørring, som får 21 mio. kr. ud af i alt 96 mio. kr., som er tildelt 6 Nordjyske Kommuner, p.g.a. deres vanskelige situation.

Samtidig vil nogle af de Nordjyske Kommuner få mulighed for at optage ekstra lån. Det betyder, at der for hele landet er en lånemulighed på i alt 300 millioner kr. for kommuner, som er kommet i klemme i forbindelse med budgetlægning. Aftalen gælder uanset det kommende valg. Men problemerne for Frederikshavn kommune er stadig store, og skattestigninger kan nok ikke undgås, i det der jo skal spares i alt 153 mio. Kr., så her er 21 mio. kr. jo kun en dråbe i havet.

Kommunernes Landsforening siger i deres undersøgelse af Frederikshavns Kommunes klage om afgørelsen af refusions omlægninger på bl.a. beskæftigelses- og forsørgelsesområdet og øgede sygehusomkostninger, at regnestykket er rigtigt, og der SKAL spares yderligere 113 mio. i forhold til de beregnede 40 mio. som Lars Møllers besparelser for næste år var beregnet til.

Så nu er det op til kommunen at finde de resterende mio.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En ”lille” lettelse forude for den trængte Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger