Stemningen, musikken og temperaturen var høj

Stemningen, musikken og temperaturen var høj

9. juni 2011 - kl. 13:37 - af

Musikkorps Sæby´s 40 års jubilæumstur til Berlin i Kr. Himmelfarts ferien forløb over al forventning.  50 glade musikere med ledsagere indtog den historiske by Berlin, Krf. Himmelfarts dag, og bosatte sig lige i hjertet af byen, nemlig på Alexanderplatz på byens højeste hotel og tæt ved det unikke TV-tårn. Byen blev indtaget med en guidet tur til fods rundt i midtbyen. Vi besøgte det unikke Hackescher Markt (tidligere Østberlin), som siden genforeningen har gennemgået en omfattende renovering. I dag findes mange restauranter med udeservering på den grønne plads tæt ved den hævede Metro. I dag er pladsen også kendt for sit kultur- og natteliv samt nærheden til bygningskomplekset Hackesche Høfe.  Senere med bus rundt i byen, blev der bl.a. gjort besøg på Det Tredje Riges monumentale Olympiastadion fra 1936. Et stadion med plads til 100.000 tilskuere, hvilket var fuldstændig uhørt på den tid.  Turen gik også omkring Checkpoint Charlie og Berlins smukkest plads – Gendarmenmarkt.  Om aftenen indtog vi hotellets tag i 150 m. højde og fik her velkomstdrink og den flotteste udsigt over hele Berlin i sin grønne og solbeskinnede pragt.

Fredag blev der tid til at se den længst bevarende del af ”muren” , hvor 100 kunstnere fra hele verden har afsat deres oplevelse af genforeningen som et dekoreret maleri på muren (East Side Gallery).  Herefter kørte vi til stedet i midtbyen, hvor der fortsat er bevaret en del af den gamle mur og ingenmandsland, med pigtråd og vagttårne m.m. Stedet er i dag gjort til et historisk monument for ”Den delte by”.

Om eftermiddagen var der tid til at give koncert på Alexanderplatz lige midt i Berlin.  Pladsen som dagligt passeres af ca. 350.000 mennesker. Lige foran pladsens store og afkølende springvand gav Musikkorps Sæby koncert i 30 graders varme. En meget speciel oplevelse, som vil stå indprentet i årevis, som noget meget stort.

Lørdag gik turen til Potsdam og slottet Cicillienhof, hvor fredskonferrencen mellem de allierede fandt sted efter 2. verdenskrig. Konferencerummet stod fuldstændig som dengang, da Truman, Churchill og Stalin sad og førte forhandlinger.  Ved Potsdam blev lystslottet Sanssouci besøgt med dets smukke parkanlæg, pavilloner, springvand og vindmarker.

Lørdag aften besøgtes Friedrichstadtpalast til et gigantisk danse- og artistshow. Stedet åbnede i 1867 og har en lang tradition for kvalitets cabareter, som bedst kan sammenlignes med med de store shows i New York, Las Vegas og Paris. Mange store stjerner så som  Louis Armstrong & Marlene Dietrich har optrådt her. Mere end 500.000 gæster besøger Friedrischstadtpalast hvert år.

Jo – Musikkorps Sæby fik en på opleveren, både historisk, showmæssigt og musikalsk i de fantastiske kulisser som Berlin byder på, og så endda med 4 varme højsommerdage, som følgesvend.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stemningen, musikken og temperaturen var høj' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER