Matas klar til at udlevere receptmedicin til borgerne

Matas klar til at udlevere receptmedicin til borgerne

28. januar 2011 - kl. 1:43 - af

Apotekerforeningen fremfører en række myter, som tegner et skræmmebillede af en mulig liberalisering af salg af receptpligtig medicin – nemlig at det vil give færre apoteker i landets yderområder, højere priser på medicin, og at rådgivningen vil svækkes. Faktum er, at en klog reform af apotekersektoren kan sikre bedre tilgængelighed og lavere priser, samtidig med at den høje patientsikkerhed og uvildige, kompetente rådgivning fastholdes.

Yderområder sikres

Alle landets familier handler i forvejen i Matas, og Matas vil gerne give borgerne mulighed for samtidig nemt og forsvarligt at handle deres medicin. Informationschef Henrik E. Johannsen, Matas A/S, siger: ”Af hensyn til befolkningen er det på høje tid, at der iværksættes en grundig tværministeriel analyse af, hvad der er den optimale model for udlevering af receptmedicin i Danmark. Ved en liberalisering vil Matas med vores knap 300 adresser bidrage til, at der kommer markant flere apoteker i Danmark – også i landets yderområder”.

Liberalisering giver flere apoteker

Mens apotekermonopolet i Danmark har medført, at antallet af apoteker er faldet betragteligt de seneste 10 år, så er antallet af apoteker i både Norge og Sverige steget betydeligt med henholdsvis 70 % og 22 % , siden receptmedicin blev liberaliseret i disse to lande. Flere af de nye apoteker er åbnet i udkantsområder, hvor der ikke har været apoteker før.

Det er således helt forkert, når Apotekerforeningen fremfører, at en liberalisering fører til færre apoteker i tyndt befolkede områder.

Ansvarlig rådgivning

Informationschef Henrik E. Johannsen fra Matas forklarer: ”Udover at vi med vores landsdækkende butiksnet kan skabe flere apoteker i Danmark, så vil Matas naturligvis ansætte det sundhedspersonale, som myndighederne vil kræve, så den ansvarlige rådgivning og patientsikkerhed fastholdes”. Den danske Apotekerforenings påstand om, at liberalisering medfører dårlig rådgivning er endnu et tankespind, da al erfaring viser, at øget konkurrence bidrager til bedre service – herunder øget kvalitet i rådgivningen. Matas opfordrer til, at der omgående iværksættes en grundig analyse af apotekermonopolet, der kan bane vejen for en reform af området til fordel for de danske borgere. Sådan at det er fakta og ikke myter, der bliver afgørende for fremtidens udformning af apotekersektoren i Danmark.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Matas klar til at udlevere receptmedicin til borgerne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER