Danmarks udsendte mindes og hyldes

Danmarks udsendte mindes og hyldes

3. september 2010 - kl. 0:43 - af

Den 5. september er national flagdag for Danmarks udsendte. Den nationale flagdag for Danmarks udsendte vil fremover være en årligt tilbagevendende begivenhed.

Holmens Kirke i København holdes der mindegudstjeneste for de faldne i international tjeneste, og på Christiansborg Slotsplads er der parade for de soldater, hjemmeværns- og beredskabsfolk, der har været udsendt i det forgangne år. Efter paraden er Folketinget vært ved en reception for det seneste års udsendte på Christiansborg Ridebane.

De faldne mindes
Foruden pårørende deltager det officielle Danmark med repræsentanter fra kongehus, Folketinget og ministre i spidsen under mindegudstjenesten i Holmens Kirke, hvor samtlige navne på faldne de seneste 12 måneder i international tjeneste vil blive læst op.

Parade på Slotspladsen
Efter mindegudstjenesten er der parade på slotspladsen foran Christiansborg Slot. Soldater, hjemmeværns- og beredskabsfolk, der har været udsendt i det forgangne år, vil være opstillet til parade sammen med et æreskommando fra Den Kongelige Livgarde. Bl.a. folketingets formand Thor Pedersen taler til paraden.

Folketinget vært ved reception
Folketinget er vært ved en reception for Danmarks udsendte, pårørende til dræbte udsendte danskere og Folketingets medlemmer m.fl. i Rigsdagsgården på Christiansborg Slot.

På billedet herunder ses tre af de udsendte soldater, deriblandt en Sæbynit, som rejste ud for kort tid siden.

En kommentar til “Danmarks udsendte mindes og hyldes” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Danmarks udsendte mindes og hyldes”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danmarks udsendte mindes og hyldes ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER