Fyret MAN-chef bag ny virksomhed

Fyret MAN-chef bag ny virksomhed

1. september 2010 - kl. 0:42 - af

Han var chef, men blev fyret for et år siden, da MAN Diesel & Turbo lukkede motorproduktionen og støberiet i Frederikshavn. Nu har han åbnet egen virksomhed, hvor han arbejder med effektiviseringer og forbedringer af virksomheder.

46-årige Flemming Nørgaard er manden bag Haabendal Management, der har base i Østervrå, men opererer i hele landet. Hans filosofi er løbende forbedringer i øjenhøjde. Han serverer enkle løsninger på dansk. Løsninger, som kan implementeres i virksomheden og fungerer i dagligdagen. Det handler ikke mindst om at frigøre de indre værdier.

– Jeg afleverer ikke en rapport på 100 eller 500 sider, når jeg er færdig i virksomheden. Tid er en luksusvare. De chefer, der har tid til at læse så mange sider, har for lidt at lave. Mine løsninger fylder kun én side. Jeg har fokus på, at tingene virker i stedet for, at de skal være flotte og efter bogen, fortæller Flemming Nørgaard.

Hans løsninger er baseret på egne erfaringer og indsigt fra lean*-implementering af store og små enheder inden for bl.a. fødevarebranchen samt jern- og plastindustrien. Ud over MAN Diesel & Turbo har han også en fortid som produktionschef og kvalitetsansvarlig i emballagefirmaet Tetra Pak, hvor han var med til at øge produktiviteten med 50 procent.

– Jeg skræddersyer enkle løsninger til virksomheden. Det er vigtigt, at resultaterne kan ses direkte, og man kommer i gang i tide. Effektiviseringer kan planlægges. Det kan besparelser ikke. Derfor er det vigtigt at komme i gang, mens virksomheden er inde i en god gænge. Og så er det altafgørende, at alle led i virksomheden forstår betydningen af de løbende forbedringer. Bestyrelsen, direktionen og mellemlederne klarer det ikke uden ”manden ved maskinen”. Ved alt nyt stiller han sig selv spørgsmålet: Hvad får jeg ud af det? Du skal altså vide, hvad der får et menneske til at virke. Projektet halter ikke i implementeringen, hvis der er skabt en god kultur og tradition med at arbejde med forbedringer hele tiden, mener Flemming Nørgaard.

Vendelboen er uddannet maskinmester og merkonom i personaleledelse. Han er desuden Proces Kaizen Engineer i løbende forbedringer. Kaizen er en betegnelse for måden, hvorpå man ganske simpelt opnår holdbare resultater gennem små, stabile skridt. Fortsætter man stille og roligt med at tage skridt efter skridt er processen konstant fremadskridende – uden at være anstrengende eller uoverkommelig.

Kaizen har været kendt siden 2. verdenskrig, hvor Toyota vendte op og ned på forestillingerne om, hvordan en produktionsvirksomhed skal styres. Resultaterne har lige siden forbløffet resten af verden, og mange har forsøgt at gøre dem kunsten efter.

En af Haabendal Managements første kunder var Flemming Nørgaards tidligere arbejdsplads MAN Diesel & Turbo. Her tøver direktør Poul Knudsgaard ikke med at uddele roser.

– Flemming har en unik ”nede på jorden” tilgang til arbejdet som optimeringskonsulent. Han er helt anderledes end de mange mere eller mindre ”pop-smarte” konsulenter, jeg har mødt gennem årene. En anden kvalitet er, at Flemmings løsninger implementeres af dem, der fremover skal have glæde af løsningerne, udtaler Poul Knudsgaard.

Note:
LEAN
er en forretningsfilosofi der er opstået på Toyota-fabrikkerne i 1960’erne. Filosofien har klassisk taget udgangspunkt i produktionsopgaver, der løses i faste og mekaniske processer. Det vil sige samlebåndsarbejde, automatiseringer og intern struktur. Oftest er det også ovennævnte, der refereres til, når danske virksomheder – både private og offentlige – implementerer LEAN i håbet om at kunne forenkle og effektivisere produktionsprocessen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fyret MAN-chef bag ny virksomhed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger