Spejdere på stroppetur – Godt gået folkens

Spejdere på stroppetur – Godt gået folkens

31. august 2010 - kl. 8:24 - af

Sidst i august prøvede to ledere og en storspejder fra Knud Søhane i Voerså for første gang en stroppetur på 75 km på et døgn. Godt halvvejs måtte en af lederne dog give op på grund af problemer med knæene. Jens Sørensen og datteren Louise fortsatte, men var godt møre da de nåede i mål næste dags eftermiddag.

Turen startede om eftermiddagen fra klubhuset i Voerså og i retning mod Hørby, hvor der blev slået lejr for natten. Kl. fire næste morgen ankom fire spejdere mere til lejrpladsen, hvorfra de skulle starte på en 50 kilometers tur.

Alle fulgtes nu ad små veje i retning mod Lendum, Tolne, Elling og Cloostårnet vest for Frederikshavn som var målet, der blev nået 10 minutter før døgnet var fuldt.

For storspejder Rikke Sørensen blev det virkelig en stroppetur. Rikke havde vovet sig ud på 50 km, og bare 5 km før mål var hun parat til at opgive det hele. Hendes mor, Karina Sørensen, kom nu til stede og gik med de sidste 5 km. Her skulle der adskillige opfordringer og overtalelser til, for at guide Rikke i mål. Rikke er en sej pige, der også er vinterbader – helst når der er is i vandet. Hun kom i mål lige indenfor tidsgrænsen.

– Det var det rene ynk og et par tårer, men give op 5 km før mål det gør man ikke, fortæller Karina Sørensen. Rikke plagedes ganske vist af en kæmpe vabel på ydersiden af den ene hæl, men hun kom igennem på vilje og gejst.

– Ikke bare Rikke kunne fremvise vabler. De andre spejdere kæmpede også mod vabler, men knap så store som Rikkes.

– Da alle var kommet i mål og sundet sig lidt, fik de serveret lidt kage og juice, inden de blev kørt i bil hjem.

– Hjemme hos os havde jeg det stille og roligt hele aftenen. Der var ro kl. 19.00. Både min mand, Jens, og vores to døtre, Louise og Rikke, var gået til køjs, slutter Karina Sørensen.

Foto 0002. Jens Sørensen og hans datter Louise gennemførte 75 km indenfor tidsgrænsen.

Foto 0001. Disse fire storspejdere gennemførte 50 km og jublede i stor stil, da de var kommet i mål. Fra venstre ses Filip Tygesen, Rikke Sørensen, Kristoffer Holm og Frida Kjeldsen.

Fotos Carina Sørensen.

Tekst Cille Strøm.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spejdere på stroppetur - Godt gået folkens ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger