Passionerede blomsterdyrkere viser rundt

Passionerede blomsterdyrkere viser rundt

30. august 2010 - kl. 20:17 - af

Åben have: 4. og 5. september, Hyldevej 5, Hørby

Et fantastisk farveorgie fra flere hundrede Dahliaer pryder i disse dage en villahave i Hørby, side om side med roser, surbundsplanter, liljer og meget andet. I weekenden kan alle interesserede se det med egne øjne.

Mindst 450 Dahliaer, og det er lavt sat, skaber lige nu et sandt blomsterhav over hele haven, der ejes af Mirna og Leif Christensen. Parret har i 8-10 år haft blomsterdyrkning som deres helt store hobby. I deres 3000 kvadratmeter store have har de skabt en oase. Perfekt sammensat med planter, der fra tidligt forår til hen på efteråret afløser hinanden i blomsterpragt.

I mange år havde vi en helt almindelig have, fortæller Leif Christensen, hvor vi også havde Dahliaer, men vi fik dem ikke taget ind om vinteren, så det blev ikke rigtig til noget, erkender han. Det var først da børnene flyttede hjemmefra for en halv snes år siden, at der for alvor blev tid til haven, og det greb om sig.

For fem år siden fik parret mulighed for at erhverve en nabogrund, der var tæt på at blive udlagt til skrotplads, men nu fremstår som et lille paradis. Udover de mange Dahliaer ses også ca. 5-600 roser, dagliljer, Cannaer, Callaer og meget mere.

Udover de fint tilrettelagte bede er der også anlagt flisegange rundt i haven. To havehuse danner sammen med en lille terrasse en hyggekrog med udsigt over stort set hele haven. Det ene hus bruges til opbevaring af blomsterknoldene i en tempereret atmosfære vinteren over. Det andet hus fungerer som gæstehus. Her har vi haft flere overnattende gæster – blomstervenner fra hele landet, fortæller Leif Christensen, og børnebørnene synes også det er dejligt at sover her.

Havens mangeårige drivhus har fået selskab af endnu et. Det var egentlig meningen, at vi skulle bruge det som udestue, forklarer Leif Christensen, men han må nok erkende, at blomsterne efterhånden også har fortrængt denne plan.

Familiens køkkenhave er indrettet i havens bagerste del. Haven har da også leveret sommerens nye kartofler og ærterne er på vej, men jordbærrene har stort set måtte vige pladsen for blomster. Det her er en slags prøvesten, indrømmer Leif Christensen, for man skal jo forsøge sig lidt med formering og videreudvikling.

Lørdag og søndag den 4. og 5. september åbner Mirna og Leif Christensen, Hyldevej 5 i Hørby deres private have. I samarbejde med gode venner fra Dansk Dahlia Selskab vil de lave en udstilling samtidig med, at det også vil være muligt at nyde det fantastisk flotte haveanlæg og et let traktement.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Passionerede blomsterdyrkere viser rundt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger