Ny hjemmeside om Konfliktråd…

Ny hjemmeside om Konfliktråd…

30. august 2010 - kl. 16:38 - af

Hvad er konfliktråd? Hvilke sager kan behandles i et konfliktråd? Og hvor skal jeg henvende mig, hvis jeg er interesseret? Det er nogle af de spørgsmål, en ny hjemmeside om konfliktråd giver svar på.
Det er Sekretariat for Konfliktråd under Rigspolitiet, der har udarbejdet hjemmesiden, som er målrettet alle borgere – både dem, der har været udsat for en forbrydelse, gerningsmænd og alle andre, der blot er nysgerrige eller har en særlig interesse for området.

På siden kan man finde praktisk information og baggrundsoplysninger om konfliktrådsordningen, der trådte i kraft 1. januar 2010.

Kan forebygge ny kriminalitet
I Konfliktråd får offer og gerningsmand til en strafbar handling mulighed for at møde hinanden under en neutral mæglers tilstedeværelse for at tale om røveriet, indbruddet, overfaldet eller hvad det måtte være.

På den måde kan konfliktråd medvirke til, at den forurettede part får bearbejdet den vrede og angst, som den kriminelle handling kan have medført. Samtidig får gerningsmanden mulighed for at se og forholde sig til de menneskelige følger af den strafbare handling.

Konfliktrådet træder ikke i stedet for en retssag og en eventuel efterfølgende straf. Men det kan medvirke til at øge gerningsmandens ansvarlighed og til, at han eller hun undlader at begå ny kriminalitet.

Ordningen er frivillig for både ofre og gerningsmænd, og mæglerne er ansat af politiet og uddannet til opgaven.

Se mere på www.konfliktraad.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny hjemmeside om Konfliktråd...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER