Vildtaften uden gaffel men med skylleskål

Vildtaften uden gaffel men med skylleskål

29. august 2010 - kl. 18:03 - af

Sæbygaard Slot vil fredag 24. september danne ramme om en helt speciel og anderledes vildtaften. Den vil byde på middelalderstemning, jagtkultur, musik og god mad fra en stor vildtbuffet. Maden vil blive indtaget uden gaffel, men med skylleskål!

– Tag med tilbage i tiden, lyder opfordringen fra arrangørerne – et samarbejde mellem naturvejleder Bo Storm fra Frederikshavn Kommune, Sæbygaards Venner og Madkongen.

Der er lagt op til en både festlig og lærerig oplevelse, hvor fortidens jagttraditioner, madkultur og bordskikke vil gå i samspil med den særlige atmosfære i både borggården og  riddersalen.

Arrangørerne har lagt sig i selen for, at deltagerne skal opleve  ægte middelalder-atmosfære under det fire og en halv time lange arrangement, der byder på en stor vildtbuffet, musik og jagthistorie fortalt af lokale eksperter.

De vil fortælle, at man i middelalderen gik på jagt stort set som i dag. Man skød om efteråret det, man skulle bruge hele vinteren. Store mængder vildt blev nedlagt, men forbruget var også stort. Jagterne var samtidig for kongerne en mulighed for at komme rundt i landet.

– Efter en jagt blev der om aftenen holdt fest til ære for jagtherren. Det er det, vi på den meget anderledes vildtaften vil prøve at efterligne – med spisning uden gaffel og med skylleskåle, fortæller naturvejleder Bo Storm. Jagthistorier og middelaldermusik med store jagthorn vil lyde i borggården, hvor der bliver bål og bagefter i riddersalen, hvor en dejlig jagtmiddag skal nydes.

Prisen for at deltage er 449 kr. (uden drikkevarer). Tilmeldingen er godt i gang og skal ske til forsyningen.dk eller på tlf. 9845 6000. Det maksimale antal deltagere er 80.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vildtaften uden gaffel men med skylleskål' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger