Spar Nord i positiv udvikling – og stresstestet

Spar Nord i positiv udvikling – og stresstestet

18. august 2010 - kl. 16:11 - af

Spar Nord afslutter årets 2. kvartal med et overskud på 39 millioner kroner før skat. Resultatet kommer efter et kvartal med vækst i indtægterne, reduktion i omkostningerne og en forbedret kreditkvalitet. Samtidig har Spar Nord netop gennemført en stresstest, der dokumenterer Spar Nords økonomiske robusthed.

Spar Nord præsenterer onsdag et resultat for 2. kvartal på 39 millioner kroner før skat. Overskuddet er baseret på en vækst i bankens basisindtægter på 4 procent til 668 millioner kroner samt en reduktion i driftsomkostningerne på 3 procent til 423 millioner kroner. Samtidig faldt nedskrivningerne med 13 procent til 107 millioner kroner.

I negativ retning trækker fortsat store bidrag til Bankpakke I på 81 millioner kroner.

Positive takter
Ifølge administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby bliver Spar Nords positive udvikling understøttet af en svag bedring i økonomien:

– Vi oplever nu, at stabiliseringen i samfundsøkonomien giver en positivt afsmittende effekt på vores forretning. Det viser sig blandt andet i form af stigende aktivitet og en forbedret betalingsevne, forklarer Lasse Nyby.

På baggrund af udviklingen i 2. kvartal forventer Spar Nord nu at tabe mindre på nedskrivninger i 2010, hvorfor den forventede nedskrivningsprocent reduceres fra niveauet 1 – 1,25 til nu 1 procent. Banken forventer fortsat en basisindtjening før nedskrivninger på 800 – 1.000 millioner kroner.

Består stresstest
Sammen med kvartalsrapporten offentliggør Spar Nord også resultatet af den stresstest, som banken på eget initiativ har gennemført. Testen er baseret på forudsætninger og scenarier fra CEBS’ fælleseuropæiske stresstest i juli, og resultatet viser, at Spar Nord har styrke til at modstå og absorbere selv de værst tænkelige af de scenarier, CEBS opstiller.

– Resultatet bekræfter os i, at Spar Nord er særdeles robust med en modstandskraft, der ligger pænt over de krav, som stilles til de store, europæiske banker, lyder det fra Lasse Nyby.

CEBS opstiller i alt tre scenarier for den makroøkonomiske udvikling samt udviklingen på kredit- og markedsrisikoområdet. For at bestå testen må bankens kernekapitalprocent ikke komme under 6, men i Spar Nords stresstest ligger kernekapitalprocenten i alle scenarier over 12.

Bred fremgang
Ved aflæggelsen af regnskabet for 2. kvartal hæfter Lasse Nyby sig også ved, at banken oplever kundetilgang på alle forretningsområder. Særligt de lokale banker uden for Nordjylland får mange nye kunder, og handelsafdelingen i hovedsædet kan notere sig en fremgang i såvel mandataftaler som pengeinstitutkunder. Endelig vinder Spar Nords leasingselskab Finans Nord terræn på privatleasingområdet, hvor Finans Nord har oparbejdet en stærk markedsposition.

– Udviklingen i Spar Nord tegner lovende på alle forretningsområder, og vi har tiltro til, at den positive udvikling fortsætter i 2. halvår, lyder det afsluttende fra Lasse Nyby.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord i positiv udvikling - og stresstestet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger