Galleri Lyngså kom rigtig godt fra start

Galleri Lyngså kom rigtig godt fra start

2. juni 2010 - kl. 9:28 - af

– Jeg er rigtig glad. Det er over alt forventning med de besøgende, der har været her i pinsen. Jeg havde fernisering lørdag, og da var vejret alt for godt, men søndag og mandag fik jeg rigtig travlt, og det er dejligt, siger kunstmaler og galleriejer Vidar Mørch.

Vidar Mørch er nordmand, men har boet i Danmark de sidste 16 år. I 2006 flyttede han til Voerså, og kort tid efter kom det gamle missionshus i Lyngså fra 1895 til salg. Kunstneren købte huset, og det har hele tiden været meningen, der skulle indrettes galleri på stedet. Huset trængte til en ordentlig omgang, og det har det fået meget nænsomt. Vidar Mørch har selv brugt de mellemliggende år til renoveringen med lidt hjælp udefra. De gamle døre og vinduer med buer og hvælvinger er bevaret, og det hele toner nu frem i flotte lyse venlige udstillingslokaler.

– Jeg forestiller mig en kunstnerfamilie vil leje huset om sommeren, som så kunne kombineres samtidig med familien holdt ferie i området. Samtidig kunne galleriet holde åbent. Her er alt, hvad der skal være med soveværelser, bad, toilet samt køkken og alrum. Pt. er der ikke nogen, der har henvendt sig, men jeg har ikke tid til at være her hele tiden selv. I nær fremtid tager jeg til kunstnermøde i Paris og senere til min Nordnorske fødeø Vega, hvor jeg har udstilling med norske motiver på Vega Havhotel hele sommeren.

– Omkring 20. juli er jeg tilbage i Danmark, og så holder jeg galleriet åbent i den udstrækning, min tid tillader det. Når de 3 flag er ude, er Galleri Lyngså åbent. Mens jeg er væk, kan interesserede komme i galleriet ved henvendelse på 98 44 25 25.

– Alle 3 pinsedage er jeg blevet spurgt hvorfor, der er et stort flot skilt med kirsebær ved indgangsdøren. Det er der en ganske enkel forklaring på. Jeg har bosat mig i Voerså, og for omkring 30 år siden og meget længere tilbage bugnede byens haver med kirsebærtræer. Beboerne havde en ekstra indtægt ved at avle kirsebær, der blev solgt til købmanden, der videresolgte dem til vinselskaber, der fremstillede kirsebærvin og likør. På bordet indenfor er der småkager, og velkomstdrinken er med smag af kirsebær, fortæller en glad og tilfreds galleriejer.

Tekst og fotos Cille Strøm.


Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Galleri Lyngså kom rigtig godt fra start' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER