Maritimhistorisk konference i Frederikshavn

Maritimhistorisk konference i Frederikshavn

18. april 2010 - kl. 9:44 - af

Frederikshavn kommune informerer: Den 19. Danske Maritimhistoriske Konference afholdes på Flådestation Frederikshavn i dagene 23. – 25. april 2010

Konferencen er åben for alle maritimt interesserede, både amatører og professionelle forskere, som får mulighed for at fremlægge projekter og udveksle erfaringer.

Hvert andet år afholdes den Maritimhistoriske Konference skiftevis på hver side af Storebælt. Denne gang på jyllandssiden oppe i den nordlige del, nærmere bestemt Flådestation Frederikshavn.

Åben for alle
Konferencen er åben for alle maritim interesserede, såvel amatører som professionelle forskere, der her får lejlighed til at fremlægge deres projekter og resultater, samt stifte kontakter og udveksle erfaringer.

Frederikshavn – maritime aktiviteter
Frederikshavn er en by, der er vokset frem primært som følge af maritime aktiviteter. Med etableringen af Citadellet Fladstrand i slutningen af 1600-tallet fik Danmark et sømilitært støttepunkt i det nordlige Jylland i forbindelse med besejlingen af Norge.

Fra middelalderen og frem til 1800-tallets slutning var byen den sidste havn inden skibene forlod Danmark og den første de så når kursen blev rette ind i Kattegat ved Skagens gren. Et støttepunkt som ligeledes var vigtigt for den tyske besejling af Norge under den 2. verdenskrig.

Nogle af foredragene vil komme til om at handle om netop disse emner, set med lokale eksperters øjne. Der vil derudover både lørdag og søndag være mulighed for at deltagerne fremlægger egne projekter i kort foredragsform.

Hovedforedraget
fredag aften i kort foredragsform vil omhandle tv-projektet om »Flådens Historie i 500 år« og bliver afholdt af Troels Kløvedal.

Den traditionelle udflugt lørdag vil gå til Hirsholmene, som er et unikt maritimt kulturmiljø præget af en til tider dramatisk og omskiftelig historie.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Maritimhistorisk konference i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER