Byfolk skal cykle mere hvis det står til politikerne

Byfolk skal cykle mere hvis det står til politikerne

7. april 2010 - kl. 14:42 - af

Flere skal lade bilen stå og i stedet tage cyklen på de korte ture til job, skole og købmand.

Det er målet med en ny cykelkampagne i Frederikshavn Kommune. Kampagnen skal nedbringe CO2-udslippet og fremme en sundere livsstil.

Flere end 815 borgere i Frederikshavn, Skagen og Sæby har deltaget i en stor cykelundersøgelse på internettet. Opgørelsen viser, at det står rigtig godt til med cykelglæden i Frederikshavn og Skagen. Her tilbagelægger vi hver fjerde tur på cykel.

Med den statistik overhaler kommunen langt størstedelen af landets byer.

Cyklen holder sygdomme fra døren
– Men vi skal have endnu flere til at parkere bilen, fortæller Finn Rasmussen, Frederikshavn Kommunes projektleder for cykelkampagnen, Nordiske Cykelbyer:

– I Frederikshavn, Skagen og Sæby er langt de fleste af vores ture i bil under fire km. Det er korte ture, hvor det er oplagt at kombinere behovet for at komme fra a til b med behovet for motion. Og så sparer man jo også samtidig udgiften til brændstof.

En sund investering
I Odense Kommune har man vist, at det sagtens kan lade sig gøre at omlægge transporten fra bil til cykel med 20%.

En samlet investering på cykelområdet på 20 millioner kr. har givet besparelser på sundhedsområdet for 33 millioner. Recepten har ikke været restriktioner mod bilisterne, men derimod at forkæle cyklister. Odense Kommune har gjort det både attraktivt og populært at vælge cyklen.

Her værdsætter vi cyklisterne
I Frederikshavn Kommune vil man nu skele til nogle af de erfaringer, man har gjort sig i Odense og til de resultater, der er kommet ud af den lokale undersøgelse.

– Af besvarelserne fremgår det blandt andet, hvor borgerne synes, der mangler cykelstier i de tre byer. Det er selvfølgelig noget, vi vil se på, så vi fremadrettet skaber bedst mulig sammenhæng i stisystemerne. Men vi vil også forsøge at gøre cykelturen til en bedre oplevelse. Der skal være lettilgængelige cykelpumper og attraktive parkeringsforhold. Vi skal simpelthen vise, at vi værdsætter cyklisterne, forklarer Finn Rasmussen.

Politisk plan
På Plan- og Miljøudvalgets møde den 6. april sagde politikerne ja til en ny cykelvision for kommunen.

– Vi skal anerkende, at så mange tager cyklen i hverdagen. Bedre cykelforhold er ikke alene til gavn for cyklisterne. Indsatsen hænger fortrinligt sammen med Energiby-ambitionerne og vores vision om at være Sundheds- og Motionskommune, udtaler formand for Plan- og Miljøudvalget, John Christensen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Byfolk skal cykle mere hvis det står til politikerne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER