Råvildtet har det rigtig slemt i år

Råvildtet har det rigtig slemt i år

25. marts 2010 - kl. 0:30 - af

I mange måneder har råvildtet måttet leve af næsten ingen ting p.g.a. sneen, men nu er der pludselig føde nok i form af grønne spirer, og det er lige guf, når man i den lange vinter ikke har haft mulighed for at se et eneste dejligt friskt, grønt skud.

Nu er der rigeligt at finde, og dyrene går simpelthen amok og spiser alt for meget af de dejlige nye muligheder.

Det kan blive en farlig cocktail for dem, da deres maver slet ikke er gearet til den form for føde for øjeblikket, og for de svageste af dem – kan det i værste fald betyde, at de måske spiser sig ihjel.

Man regner med, at mellem 5 til 25 % af bestanden vil bukke under – og det vil selvfølgelig gå værst ud over de svageste.

Peter Have, Vildtkonsulent i Skov og Naturstyrelsen kommer til Sæby Kulturhus tirsdag d 13 kl 19.oo, her kan han med stor sikkerhed fortælle meget mere om dette spændende emne.
(se artikel på Saebyavis.dk i den kommende weekend)

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Råvildtet har det rigtig slemt i år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER