Nyt tilbud til sindslidende i Frederikshavn

Nyt tilbud til sindslidende i Frederikshavn

18. marts 2010 - kl. 13:02 - af

Frederikshavn Kommune har fået tilsagn fra Servicestyrelsen om støtte over en 3 årig periode til i samarbejde med Fontænehusene Danmark at etablere og drive et rehabiliteringstilbud for langvarigt sindslidende

Underforudsætning af, at finansloven vedtages med de forventede beløb vil den samlede støtte fra Servicestyrelsen udgøre 5,9 mio. kr. Tilskuddet gives over 3 år begyndende 1. april i år med afslutning 31. marts 2013. ”For sindslidende i Frederikshavn kommune vil et Fontænehus været et utroligt godt supplement til de tilbud, vi har i dag”, fortæller Peter Nielsen, der er formand for Socialudvalget.

Fontænehusene Danmark rettede sidste år henvendelse til Frederikshavn Kommune, fordi man ville undersøge mulighederne for at oprette flere Fontænehuse i Danmark. Bag Fontænehusene Danmark er en fond, som indtil nu har oprettet 8 Fontænehuse rundt om i Danmark. Et Fontænehus fungerer som en forening, hvor man kan melde sig ind, og selve huset betragtes som en form for et klubhus, hvor alle medlemmer efter evne får et ansvar for, at dagligdagen fungerer.

Det overordnede formål med Fontænehusene er at støtte mennesker med sindslidelser til at komme sig og opnå en værdig tilværelse i samfundet. Gennem et arbejdsorienteret dagsprogram, hvor den enkelte støttes og uddannes kan den enkeltes selvværd styrkes, ligesom den praktiske kunnen, ansvarligheden og de sociale færdigheder kan få et løft.

Hvem kan blive tilknyttet et Fontænehus?
Mennesker med langvarige psykiske lidelser i alderen 18 – 60 år kan blive medlem af Fontænehuset.

”Tanken er, at de enkelte medlemmer på forskellig vis og efter evne bidrager til husets drift. Man kan dog også være tilknyttet en arbejdsgiver uden for huset. Vigtigst af alt er, at medlemmerne af Fontænehuset får en bedre hverdag, hvor man løbende mærker små fremskidt i forhold til sindslidelsen”, slutter Peter Nielsen.

Fontænehuset drives som en selvejende institution med egen bestyrelse og vedtægter, og bestyrelsen er ansvarlig for den daglige drift. Frederikshavns Kommune stiller Skansegården på Skansevej 12C til rådighed til formålet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt tilbud til sindslidende i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER