Årsafregningen for el, vand og varme er nu dannet

Årsafregningen for el, vand og varme er nu dannet

20. februar 2010 - kl. 10:56 - af

42.700 kunder modtager i denne tid den årlige afregning over forbrugsafgifter på el, vand, varme, spildevand og renovation. Frederikshavn Forsyning har sendt godt 32.000 stk. aflæsningskort til sine 42.700 kunder. Heraf har næsten 90 procent inden for fristen valgt at aflæse og indberette forbruget af el, vand og varme. 6 procent har indberettet forbruget efter at have modtaget en rykker. For de sidste 4 procent har Forsyningens medarbejdere aflæst kundernes forbrug mod betaling af et gebyr.

Hovedparten af Forsyningens kunder er tilmeldt PBS og modtager derfor afregningen med BS-oversigten for marts. De resterende 7.400 kunder har modtaget deres afregning med posten.

Forud for årsafregningen for 2009 og 1. aconto rate for 2010 har samtlige kunder skulle aflæse deres målere for el, vand og varme.

Penge tilbage
I år skal kun 2.285 kunder have penge tilbage. Det tager Forsyningen som et udtryk for, at aconto niveauet ligger fornuftigt, at kunderne er gode til at melde ind, hvis der sker ændringer i forbruget i løbet af året.

250 kunder får regningen senere
Der er godt 250 kunder, hvis regning ikke er dannet endnu. Dette kan skyldes, vi er i gang med at tjekke de modtagne aflæsninger, en verserende refusionssag eller andet som gør, vi har stoppet regningen indtil videre. Disse kunder vil naturligvis modtage deres regning hurtigst muligt.

Samling af kundeforhold for el- og vandkunder i Sæby
I forbindelse med sammenlægning af afregningssystemet har Frederikshavn Forsyning A/S samlet kundeforholdene for de kunder i Sæby, som hidtil har modtaget en afregning på el og en afregning på vand. Dog mangler 900 kunder i Sæby at få lagt sine kundeforhold sammen.

Det tidligere kundeforhold, som indeholdte vand mv., er pr. 1. januar 2009 flyttet over på det eksisterende kundeforhold på el.

Tjek din vandmåler
Forsyningen opfordrer sine kunder til at tjekke deres vandmåler en ekstra gang, hvis måleren er placeret et udsat sted. Det kan fx være i en målerbrønd eller andre steder, som kan være ekstra udsatte på grund af vejret. Det hårde frostvejr, vi har haft den sidste tid, kan have sat sine spor på vandmåleren.

Nye tiltag i forbindelse med i forbindelse med ændringer i lovgivningen
Nye betalingsvedtægter: Frederikshavn Spildevand A/S har netop lavet en ny betalingsvedtægt. Én af ændringerne er at ubebyggede grunde nu bliver opkrævet et fast bidrag, hvis der er tilslutningsmulighed til det offentlige kloaksystem.
Herudover har Forsyningen har fra årsskiftet overtaget den kommunale tømningsordning for septiktanke. Afgiften for 2009 fremgår derfor af årsafregningen fra Forsyningen. Kunder med septiktanke bliver i forvejen opkrævet statsafgift på spildevand via Forsyningen, så den nye ordning er med til at give kunderne et bedre overblik over afgifterne.
Den nye betalingsvedtægt kan ses på forsyningens hjemmeside. Det er også muligt at få vedtægten udleveret ved Forsyningen, Knivholtvej 15, eller i Kommunens borgerservice.

Også Frederikshavn Varme A/S har lavet en ny betalingsvedtægt. Af denne fremgår det blandt andet, at man fra 1. januar 2010 opkræver et byggemodningsbidrag i forbindelse med nye udstykningsområder. Byggemodningsbidragets størrelse afhænger af de konkrete forhold i forbindelse med den enkelte byggemodning og udgør de faktiske omkostninger til etablering af hovedledninger i udstykningssområdet.

Fokus på årsafkøling
Frederikshavn Varme A/S har stor fokus på årsafkølingen på fjernvarmen. Kunderne bliver opkrævet et gebyr for manglende afkøling per grad under minimumsgraden på 25 grader. Det er dog muligt at få dette gebyr tilbage, hvis den enkelte kunde får lavet forbedringer af varmeinstallationen via den såkaldte FJR-ordning. Det er muligt at læse mere om FJR-ordningen på Forsyningens hjemmeside. www.forsyningen.dk.

Miljøgebyr for erhvervsvirksomheder
Opkrævningen af miljøgebyr for erhverv efter gammel ordning ophørte ved årsskiftet grundet ny lovgivning på området. Hvad erhvervsvirksomhederne skal betale for at aflevere deres affald på genbrugsstationerne, er endnu ikke helt på plads – så snart Kommunen har beregnet gebyret, vil dette fremgå af acontoregningen for de kunder, som er omfattet af loven.

Du kan læse mere på Frederikshavn Forsynings hjemmeside www.forsyningen.dk , hvor det er muligt at finde de nye priser for 2010, betalingsvedtægter, regulativer samt andet godt materiale du kan have brug for.

Du er velkommen til at kontakte Kundeservice, hvis du er i tvivl om din regning over forbrugsafgifter for 2009, så skal vi være behjælpelige.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Årsafregningen for el, vand og varme er nu dannet ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger