Sæby Friskole er en gevinst for bosætningen

Sæby Friskole er en gevinst for bosætningen

19. juni 2024 - kl. 7:34 - af

Baggrunden er kort, at Sæby Friskole i dag drives med stor succes fra lokaler på det tidligere Sæby Søbad. Friskolen trækker børnefamilier til byen fra mange egne og over kommunegrænsen.

Lokalerne på Sæby Søbad har i en årrække haft vekslende erhvervsmæssig anvendelse uden at det er lykkedes at skabe en permanent og bæredygtig anvendelse.

Problemet ved Sæby Friskole og lokalerne er, at der skal en ændret lokalplan til, for at skolen må drives derfra. Det kræver et stykke administrativt arbejde på Frederikshavn Kommune. Et arbejde som administrationen har anbefalet blev igangsat.

Demokratisk proces frem for smagsdommeri
For et år siden besluttede socialdemokraterne i Plan- og Miljøudvalget at undlade at igangsætte en proces, som kunne føre til skoledrift på Sæby Søbad. Det på trods af, at det var en proces, som vores egen forvaltning tilmed anbefalede at igangsætte. Det er dermed hævet over enhver diskussion, at Byrådet kan planlægge for skoledrift på Sæby Søbad – hvis man vil. Det lugter af smagsdommeri, at undlade dette. I medierne har Socialdemokratiet forklaret sig med, at det ikke er en kommunal kerneopgave at skaffe friskoler tag over hovedet. Men det er ganske enkelt unfair og dårligt politisk spil, for det er jo ikke det Sæby Friskole og ejeren dengang bad om.

Min pointe er, at vi som politikere skal samarbejde med borgere i kommunen om at finde løsninger. Ikke bestemme, hvad de skal. Men heller ikke hælde noget ned af tegnebrættet uden at følge de sædvanlige offentlige processer, som sikrer borgerinddragelse og som administrationen i denne sag har anbefalet.

Det er fint, at vi har tydelige forskellige politiske holdninger og jeg går ind for et skolesystem, hvor vores folkeskole udgør en stærk og velfungerende rygrad, men hvor der også er plads til alternative skoletilbud; som Sæby Friskole. I en tid, hvor rigtig mange børn mistrives og hvor stadig flere børn har brug for et anderledes skoletilbud, er en skole som Sæby Friskole en gevinst for Frederikshavn Kommune.

Det har enorm betydning for bosætningen, at vi har skoletilbud, som forældre finder velegnede til deres børn. Det kan konstateres, at hensynet til vores børns trivsel trumfer stort set alt andet.

Og uanset om man måtte ønske, at vi i vores Folkeskole kunne rumme flere forskellige skoletilbud, er virkeligheden i dag en anden. Folkeskolens økonomi er urimeligt hårdt presset fra skiftende regeringers side, og det er en kamp hvert år at få budgetterne til at hænge sammen.

At ændre på det kræver flertal på Christiansborg.

At sikre et yderligere skoletilbud i Frederikshavn Kommune kræver kun én ting: at S er for.

Med venlig hilsen

Lone Haugaard
Byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune, Venstre

Børne- og Ungdomsudvalget
Kultur- og Fritidsudvalget
Distriktsrådet

En kommentar til “Sæby Friskole er en gevinst for bosætningen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Sæby Friskole er en gevinst for bosætningen”

  • Find nu et andet sted til den friskole. Søbadet ligger lige midt i ferieområdet og der hører en skole ikke hjemme.
    Håber snart der er en voksen til stede ?

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Friskole er en gevinst for bosætningen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger