Medlemmerne stemte onsdag aften ja til fusion

Medlemmerne stemte onsdag aften ja til fusion

13. juni 2024 - kl. 7:32 - af

En af landets allerstørste landboforeninger ligger nu i Nordjylland. Det blev onsdag aften en realitet, da medlemmerne hos LandboNord og Agri Nord på to ekstraordinære generalforsamlinger stemte markant ja til en fusion.

Fusionen blev vedtaget med 89,1 pct. for hos Agri Nord og 96,5 pct. hos LandboNord.

Efter fusionen tæller landboforeningen nu næsten 2200 medlemmer, mens rådgivningsselskabet, der bliver blandt de største i Nordjylland, har cirka 9000 kunder.

Den tidligere Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen bliver formand for den nye forening.

Med fusionen har man grebet den mulighed, formanden inden afstemningen lagde op til.

– Vi indstiller til fusion nu. Fordi vi kan og ikke fordi vi skal fusionere, fastslog Carl Christian Pedersen på den ekstraordinære generalforsamling hos Agri Nord.

Han glæder sig over resultatet af aftenens generalforsamlinger:

– Vi takker medlemmerne for det flotte mandat, og ser frem til at arbejde videre på den fusion, vi har talt ind i igennem længere tid. Vi glæder os til at få udmøntet planerne, som både kommer til at sikre endnu større politisk gennemslagskraft samt bedre og mere specialiseret rådgivning til de nordjyske landmænd, siger formanden.

Mens det store medlemstal giver større pondus, skal de større politiske muskler sikres yderligere gennem et nyoprettet politisk sekretariat, mens rådgivningen er klar til at udvide rådgivningspaletten med endnu flere specialiserede fagområder, som favner alt fra de helt store landbrug til deltidslandmanden.

Begge dele er der brug for i en verden i kraftig forandring, fastslår formanden.

Udover Carl Christian Pedersen som formand, ligger det fast, at LandboNord-formand Torben Farum bliver 1. næstformand og repræsentant for Nordjylland i Landbrug & Fødevarers forretningsudvalg.

– Fusionen i dag er et vigtigt første skridt i den rigtige retning, både for foreningen og for vores rådgivning. Med dagens mandat forpligter vi os i bestyrelsen til at gøre det her til en vellykket fusion. Det gør vi både ved at håndtere flere politiske dagsordener i tæt dialog med det enkelte medlem og ved at sikre, at rådgivningsvirksomheden får spillerum til at indfri det store potentiale, siger Torben Farum.

Uffe Bertelsen skifter direktørstolen i LandboNord ud med rollen som administrerende direktør i den nye koncern, mens Anders Hummelmose bliver Group CFO.

– Jeg er rigtig glad for, at det blev et ja i dag. Vi har store ambitioner og medarbejderne er ivrige efter at komme i gang. Vi bygger ovenpå det eksisterende, og de rådgivere, som vores kunder i dag har været vant til at møde, møder de også i morgen. Indtil det nye navn er på plads efter sommerferien, hedder vi Agri Nord/LandboNord, siger Uffe Bertelsen.

Den nye forening og rådgivningsvirksomhed får hovedsæde i Aalborg. De to sammenlagte landboforeningers hidtidige lokationer bliver alle bevaret.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Medlemmerne stemte onsdag aften ja til fusion' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger