Rekord mange atleter deltager i Special Olympics Idrætsfestival

Fotograf: Lasse Lagoni

Rekord mange atleter deltager i Special Olympics Idrætsfestival

20. marts 2024 - kl. 15:19 - af

Målet var 1.000, men hele 1.200 deltagere fra 8 nationer har tilmeldt sig Special Olympics Idrætsfestival, som afvikles i Frederikshavn fra den 24. til 26. maj 2024.

Opbakningen til Danmarks største idrætsevent for mennesker med udviklingshandicap har aldrig været større. Når Frederikshavn er værtsby for Special Olympics Idrætsfestival fra den 24.-26. maj 2024, bliver det med et rekordstort antal deltagere.

Festivalleder Anette Svejstrup fra Parasport Danmark glæder sig over den flotte tilslutning til idrætsfestivalen i Frederikshavn:

– Vi har været helt blæst bagover af den store interesse, der gjorde, at vi måtte melde udsolgt før tilmeldingsfristen. Vi havde sammen med Frederikshavn Kommune et mål om at nå 1.000 tilmeldinger, så at vi nu har 1.200 tilmeldte og kan gennemføre alle 12 idrætter må siges at være en kæmpe succes, og vi glæder os meget til at byde dem velkommen til en stor idrætsfest i de fantastiske rammer i Frederikshavn, siger Anette Svejstrup, der også glæder sig over interessen fra de øvrige nordiske lande og Tyskland:

– Interessen fra udlandet har overrasket os meget og er større end nogensinde, så der kan blive landskampstemning i alle idrætter. Helt særligt bliver det at tage imod deltagerne fra Grønland, der er med for første gang.

Fællesskab og frivillighed

Optakten til værtskabet for Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn har været fem år undervejs. Corona-nedlukningen satte en stopper for afviklingen af idrætsfestivalen i 2020. Kolding var værtsby i 2022 og kunne ved afslutningen overdrage værtskabet for festivalen i 2024 til borgmester Birgit S. Hansen, der ser frem til at møde de mange deltagere i Frederikshavn:

– Vi glæder os til at levere værtskab i verdensklasse for vores gæster fra hele Norden og vores venskabsby Bremerhaven i Tyskland. Special Olympics Idrætsfestival er en hyldest til idrætten, fællesskabet og frivilligheden, og det er vi verdensmestre i vores kommune, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Deltagerne ankommer til Frederikshavn fredag den 24. maj, hvor Arena Nord om aftenen danner ramme om en festlig åbningsceremoni. Lørdag dyster atleterne i deres idrætter fra tidlig morgen til ud på eftermiddagen, og om aftenen samles de til festaften med liveband, festmiddag og kulørte drinks. Søndag den 26. maj får vinderne overrakt medaljer, og værtsbyen for Special Olympics Idrætsfestival 2026 bliver afsløret ved en afslutningsceremoni.

FAKTA 
Special Olympics Idrætsfestival afholdes den 24.-26. maj 2024 i Frederikshavn. Der er tilmeldt i alt 1.200 deltagere, som omfatter både idrætsudøvere, ledere, trænere og hjælpere. Idrætsfestivalen afholdes for niende gang og er et breddeidrætsarrangement for personer over 16 år med generelle indlæringsproblemer, udviklingshandicap eller andre særlige behov, uanset idrætsligt niveau. Idrætsudøverne dyster i 12 forskellige idrætsgrene. Der er stævnecentrum i Arena Nord, Harald Nielsens Plads 9 i Frederikshavn.

Parasport Danmark og Frederikshavn Kommune arrangerer idrætsfestivalen i samarbejde med Handicapidrættens Fællesråd og Arena Nord. Festivalen er derudover støttet af Spar Nord Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Gerda og Hans Frederiksens Mindefond samt af Parasport Danmarks sponsorer JYSK, Pressalit, Elsass Fonden, OK og Coca-Cola.

Mere information og program: www.so-if.dk

Følg festivalen på Facebook: https://www.facebook.com/sodanmark

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rekord mange atleter deltager i Special Olympics Idrætsfestival' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger