Momsrefusion snupper 17,5 pct. fra donation til skaterbane i Sæby

Momsrefusion snupper 17,5 pct. fra donation til skaterbane i Sæby

23. februar 2024 - kl. 7:33 - af

I forbindelse med Sæby Købstads 500-års jubilæum har Melsen Fonden meddelt, at fonden har besluttet at imødekomme etablering af en skaterbane i Sæby Bypark med et tilskud på 1.500.000 kr. Bevillingen er afgivet under forudsætning af, at skaterbanen kan tages i brug i forbindelse med Sæby Købstads Jubilæum til august.

Donationen er nu sat på som punkt på dagsordenen for det kommende byrådsmøde den 28. februar, idet der jf. en bekendtgørelse gælder regler om momsrefusionsordning for kommuner. Dette betyder, at der skal ske en tilbagebetaling af 17,5 % af tilskud fra fonde til momsrefusionsordningen.

Dette sker, for at refusionsordningen, der finansieres af alle kommuner, ikke kun skal belastes med refusion af moms vedr. afholdte udgifter, men at tilskuddet fra fonde også skal medfinansiere den afholdte moms. Tilbagebetalingen af 17,5 % af tilskud til momsrefusionsordningen vil udgøre 262.500 kr. Der er dermed netto 1.237.500 kr. til rådighed til at opføre en skaterbane for.

Forud for byrådsmødet indstiller kommunens Budget og Analyse, at der afsættes rådighedsbeløb på 1.237.500 kr. (udgift) og -1.237.500 kr. (indtægt) på Økonomiudvalgets anlægsbudget, samt at rådighedsbeløbene frigives.

Over for Sæby Avis har der fra læsere været ytret forslag om, at den planlagte skaterbane ville kunne få en langt mere hensigtsmæssig placering på et grønt område ved Sæby Spektrum, hvor der er masser af andre aktiviteter samt en nærliggende skole.

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Momsrefusion snupper 17,5 pct. fra donation til skaterbane i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger