Ikke udsigt til ændrede lånevilkår for Skovlyst

Ikke udsigt til ændrede lånevilkår for Skovlyst

10. februar 2024 - kl. 8:53 - af

Fonden Kulturhuset Skovlyst i Sæby søger Økonomiudvalget om ændrede lånevilkår for et kommunalt lån givet til køb af grund, hvorpå Skovlyst ligger.

Anmodningen er sat på dagsordenen for det forestående møde i Økonomiudvalget den 14. februar. Forud for mødet påpeges det i dagsordenen, at lånet er givet på favorable vilkår – 5 års afdragsfrihed og ingen rente. Hertil kommer, at der er givet et tilskud på 100.000 kr.

Kommunens afdeling for Budget og Analyse indstiller forud for mødet, at ansøgningen om ændrede lånevilkår ikke imødekommes. En imødekommelse af ansøgningen vil have præcedens virkning i lignende sag.

De øvrige vilkår for lånet er: afdragsfrit de første 5 år (dvs. at første afdrag skal falde 31. maj i år), lånet er rentefrit, og lånet afdrages over 10 år med 20.000 kr. fordelt på 2 årlige afdrag.

Fonden Kulturhuset Skovlyst søger nu om at få ændret afdragsvilkårene. Lånet ønskes forlænges med 5 år til at have en samlet afdragsperiode på 15 år fra 2024 til 2038. De første 5 år afdrages der 5.000 kr. årligt, og de næste 10 år afdrages der 17.500 kr. årligt.

Fonden oplyser, at stiftelse af fonden har været en længere proces og mere omkostningstung end forventet. Corona har betydet mindre udlejning og dermed færre indtægter, ligesom Corona har forsinket fundraisingen.

Regnskabet for Fonden viser, at årene 2021 og 2022 har givet et negativt resultat. Foreløbige regnskabstal for 2023 viser ligeledes et underskud. Aktiverne i Fonden består næsten udelukkende af anlægsaktiver. Der er en meget lille likvid beholdning.

Budgettet for 2024 udviser et underskud på 12.500 kr., når der er indregnet et afdrag til kommunen på 20.000 kr.

Tekst: Per Rye

 

 

 

En kommentar til “Ikke udsigt til ændrede lånevilkår for Skovlyst” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Ikke udsigt til ændrede lånevilkår for Skovlyst”

  • Af referat fra mødet fremgår det, at Økonomiudvalget anbefaler, at lånet forlænges med 15 år, og at de første 5 år er afdragsfri.
    Restlånet skal afdrages over 10 år. Samtidig indleder den kommunale administration dialog med Kulturhuset Skovlyst.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ikke udsigt til ændrede lånevilkår for Skovlyst' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger