Musikakademiet Frederikshavn ser dagens lys

Musikakademiet Frederikshavn ser dagens lys

3. oktober 2023 - kl. 2:42 - af

Nu skal de unge, der brænder for musik – både at spille, synge og producere – have endnu bedre forhold.

Fra næste skoleår ser Musikakademiet Frederikshavn dagens lys. Det sker i et tæt samarbejde mellem Frederikshavn Gymnasium og Musikskolen, hvor nye elever på gymnasiet får ekstra plads til at dyrke deres musikinteresse ved siden af den almindelige musikundervisning på enten A-, B- eller C-niveau.

Musikakademiet Frederikshavn har generelt fokus på den kreative proces, både individuelt og i fællesskab, da musik ofte er noget, man skaber sammen. Konkret kan der arbejdes med sangskrivning, sammenspil, hjælp til egne projekter, hørelære, kor, skabelse af ny musik, digitale arbejdsværktøjer og redigeringsprogrammer, ”livet som musiker”, afholdelse af ”koncert-caféer” og en årlig koncert samt artist-talks og workshops med besøgende artister.

Musikakademiet Frederikshavn har i store træk den samme struktur som Sportsakademiet på gymnasiet. I praksis betyder det, at skemaet tilrettelægges, så der to morgener om ugen er plads til ekstra musik-aktiviteter i skemaet. Ved siden af får eleverne musikundervisning i Musikskolen, og som noget helt specielt vil eleverne på Musikakademiet Frederikshavn også blive tilbudt helt unikke musikoplevelser. Det kan lade sig gøre, fordi akademiet også samarbejder med det regionale spillested, Det Musiske Hus, ligesom andre aktører i Nordjylland spiller ind i samarbejdet.

Leder af Musikskolen, Thomas Albæk Jakobsen, lægger da heller skjul på sin begejstring, når han skal forklare de mange ambitioner med Musikakademiet Frederikshavn.

”For det første vil vi skabe bedre forhold for unge mennesker, der vil spille musik og synge. Dette skal være med til at skabe et stærkere musikmiljø i Musikskolen og på Frederikshavn Gymnasium. Et stærkt musikmiljø vil give os nye muligheder for at dyrke talentarbejdet. Samlet set håber vi så også, at alle de nye aktiviteter vil understøtte opblomstringen af et bredere musikmiljø i hele Frederikshavn Kommune.”

Rektor på Frederikshavn Gymnasium, Thomas Svane, er ikke mindre begejstret, når han tænker på, hvad akademiet kan bidrage med på gymnasiet.

”Akademiet skal være med til at understøtte trivslen og motivationen blandt vores musikelever. Vi sætter pris på alle vores elever, men det er ingen hemmelighed, at vores musikelever ofte bidrager med noget helt specielt, både i dagligdagen og ved særlige lejligheder på gymnasiet, f.eks. musical, morgensamling, musikcafé og åbent hus. Når akademiet således styrker gymnasiets kreative musikmiljø, får vi derfor alle glæde af det.”

Skulle ovenstående være noget for dig, og har du lyst til at vide mere, er du altid velkommen til at kontakte Musikskolen eller Frederikshavn Gymnasium. På både Musikskolens og Frederikshavn Gymnasiums hjemmesider kan du få yderligere informationer, og i forbindelse med UE’s uddannelsesaftener i oktober og åbent hus på gymnasiet i januar 2024 kan du ligeledes høre mere.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Musikakademiet Frederikshavn ser dagens lys' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER