Genbrug er guld for mennesker og miljø

Genbrug er guld for mennesker og miljø

5. august 2023 - kl. 9:08 - af

Du kan gøre en forskel for både mennesker og miljø, når du køber genbrug eller indgår i et fællesskab som frivillig. Oplev det selv i Verdensmålsugen fra den 4. til 10. september, når Blå Kors Genbrug deltager med aktiviteter i deres butikker i Sæby, Frederikshavn og Skagen.

Hver gang du køber brugt tøj, sko, møbler eller andre produkter, hjælper du med at passe på vores klima og miljø. Genbrugsting er allerede produceret og skal ikke transporteres over lange afstande. Derfor er det mest miljøvenligt at købe ting, der allerede har været brugt. Den stigende bevidsthed blandt forbrugerne om, at man ved at købe genbrug både bidrager til at hjælpe mennesker og miljø, mærker de i Blå Kors Genbrugs butikker i Sæby, Frederikshavn og Skagen:

  • Blå Kors Genbrug deltager gerne aktivt i Verdensmålsugen, fordi det falder godt ind i, hvad vi arbejder med til daglig i vores butikker. Vi sorterer og klargør indleverede varer til genbrug – så vi kan sælge dem i vores butikker og dermed få et overskud, som kan arbejde videre og hjælpe socialt udsatte familier, børn og unge i Danmark, der opvokser op i familier med misbrug, fortæller Birthe Jensen, funktions- og områdeleder, Blå Kors Genbrug.

Overskuddet fra salget i Blå Kors Genbrug går til at hjælpe udsatte børn, unge og voksne gennem en række sociale tilbud. Arbejdet spænder vidt fra væresteder og botilbud til lejrture for udsatte børn og familienetværk.

Kom bag kulissen i en genbrugsbutik

Har du lidt tid og energi i overskud? Så kig ind, når Blå Kors Genbrug Skagen holder åbent hus den 4. september, og Blå Kors Genbrug Frederikshavn inviterer til åbent hus den 6. september. Du får mulighed for at opleve butikken og drikke en kop kaffe med de frivillige, som fortæller, hvordan du kan blive en del af et fællesskab, der prioriterer samvær højt.

  • Vi har brug for både seniorer, voksne og unge, som kan være med til at sætte deres præg på butikken og komme med nye idéer. Du kan løse de opgaver, der passer dig bedst. Det kan være alt fra tøjsortering, opfyldning i butik, kundebetjening, lave udstillinger i butik, praktisk pedelarbejde og ledelse, lyder det fra Birthe Jensen, Blå Kors Genbrug.

For Bettina Skræm, der leder Blå Kors Genbrugs tøjbutik i Sæby, giver arbejdet som frivillig stor værdi:

  • Det giver så meget mening for mig at investere lidt af min fritid og mig selv i at arbejde i butikken og være med i et stærkt socialt fællesskab, hvor vi har det hyggeligt og sjovt sammen. Jeg kan kun opfordre alle, der har lyst til at gøre en forskel for andre og for sig selv, til at springe ud som frivillig. Din indsats kommer mangefold igen, siger Bettina Skræm.

I Verdensmålsugen deltager Blå Kors Genbrugs tøjbutik på Gl Aalborgvej 2 i Sæby med en kampagne, hvor kunderne får 25 procent rabat på alle køb – dog ikke varer, der opbevares i butikkens glasskabe.

  • Vi vil gerne være en aktiv del af den lokale by og handelslivet i den, og vi sætter stor pris på den lokale opbakning. Vi glæder os rundt i de forskellige butikker til en god uge med fokus på verdensmålene og gerne en masse glade kunder, slutter Birthe Jensen, Blå Kors Genbrug.

Du kan orientere dig om, hvad der sker i Blå Kors Genbrugs butikker, og se alle de andre aktiviteter, der foregår i Verdensmålsugen på https://ffm.frederikshavn.dk/se-aktiviteter/ – siden opdateres løbende.

 FAKTA

Verdensmålsudvalgeti Frederikshavn Kommune har taget initiativ til Verdensmålsugen, der blev afviklet første gang i uge 36 i 2022. I Verdensmålsugen fra 4.-10. september 2023 kan alle virksomheder, foreninger, institutioner og borgere byde ind med aktiviteter, der viser, involverer og inspirerer deltagerne til, hvordan man kan gøre verdensmål til hverdagsmål.

 Få mere at vide hos:

Bente Jochumsen, koordinator for Verdensmålsugen, Klima, Udvikling og Kommunikation, Frederikshavn Kommune, tlf. 29 48 61 91, bejo@frederikshavn.dk

Birthe Jensen, funktions- og områdeleder, Blå Kors Danmark, tlf. 29 48 86 73, bij@blaakors.dk

Thomas Højgård, funktions- og områdeleder, Blå Kors Genbrug, tlf.29 68 96 55, tkh@blaakors.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Genbrug er guld for mennesker og miljø' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger