Skræddersyet uddannelse til detailbranchen

Skræddersyet uddannelse til detailbranchen

4. august 2023 - kl. 10:41 - af

Masterclass i detailhandel kommer til Frederikshavn Kommune som særligt uddannelsestilbud. Handelslivet og borgmester jubler.

Mens det går rivende stærkt på udviklingen indenfor internethandel, kniber det med at uddanne de ansatte i detailhandlen om nyeste trends, virkemidler og best practice.

Men det skal en ny masterclass i detailhandel gøre op med.

Deltagerne vil blive undervist i emner som servicebegrebet, butiksledelse, personprofiler, servicedesign og markedsføring. Kurset tilbyder en omfattende viden om vigtigheden af kundekendskab, anvendelse af omnichannel-strategier og effektiv markedsføring på sociale medieplatforme som Facebook, Instagram og Google Ads.

– Vi sikrer fremtidens detail med personlig superservice og gode shoppingoplevelser. På uddannelsen får vi inspiration og lærer nyt om vores fag samtidigt med, at vi udvikler byen og gør det i fællesskab med vores kollegaer. At vi lærer hinanden bedre at kende og udvikler os selv samtidigt er et ekstra plus, og så er det jo kun fem dage, vi skal tage ud af kalenderen, siger Jeanette Mogensbæk, Tøjeksperten i Frederikshavn, som er en af deltagerne på efteruddannelsen.

Alle tre handelsstandsforeninger – Skagen Handel, FREDERIK og Sæby Handelsstandsforening – er samarbejdspartnere på uddannelsen, og Frederikshavn Handelsskole varetager en afgørende rolle i projektets gennemførelse.

– For at lykkes kræver det ikke bare gode varer på hylderne. For når man gerne vil byde sine gæster, turister og hverdagskunderne på noget helt særligt, kræver det, at man er med på beatet. Så det er glædeligt, at vi kan styrke uddannelsen for detailbranchen, og at vi er lykkedes med at trække uddannelsen til Frederikshavn Kommune, siger borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Stenbak Hansen, der håber, at mange forretningsdrivende vil tage imod tilbuddet og sende medarbejderne på efteruddannelse.

Uddannelsen er udviklet i 2022 af Niels Adolfsen, Center Manager for Aalborg Storcenter, i samarbejde med University College Nordjylland (UCN) og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Masterclass i Detailhandel er national godkendt med internationalt anerkendte ECTS-point (5 styks) og kan derfor udgøre en del af en skræddersyet Akademiuddannelse for dem, der ønsker det. Uddannelsen vil også fokusere på strategier til at konkurrere med onlinehandel og øge salget af relevante varer.

– Masterclass i Detailhandel er en unik mulighed for butiksdrivende i Frederikshavn Kommune og tilbyder en dybdegående uddannelse inden for ledelse, salg, markedsføring og teknikker til at opnå succes i en tid med stigende nethandel, fortæller Inge Møller Thomsen, der er erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord og har været med til at stable efteruddannelsen på benene.

Masterclass i Detailhandel henvender sig til de erfarne butiksmedarbejdere, der ønsker at opgradere deres færdigheder, samt dem, der stræber efter at avancere til stillinger som souschef eller butikschef.

– Den nye masterclass er et tilbud til detailbranchen, som giver butiksejerne og medarbejderne en helt unik mulighed for at opgradere deres salgsevner i en verden, hvor internethandel overtager mere og mere af salget fra de fysiske butikker. At forløbene så ovenikøbet foregår i både og Sæby, Frederikshavn og Skagen og kan gøres næsten gratis – det er et godt tilbud, siger Inge Møller Thomsen.

Det bedste ved tilbuddet er, at det kan gennemføres uden udgifter for butiksejerne, hvis de opfylder betingelserne for refusion og Omstillingfondens støtte.

Første kursusdag forventes at blive 4. september, og tilmelding foregår via linket herunder. For frederikshavnerne foregår selve undervisningen på Frederikshavn Handelsskole, mens undervisningen i Skagen og Sæby bliver afholdt i respektive byer.

Tilmelding: https://rb.gy/r895d

FAKTA OM MASTERCLASS I DETAILHANDEL:
Masterclass i Detailhandel tilbydes i alle tre hovedbyer i kommunen:

• Uge 36-41: Masterclass i Detail, afholdes fysisk i 9900 Frederikshavn
• Uge 43-48 Masterclass i Detail, afholdes fysisk i 9990 Skagen
• Uge 2-6 2024: Masterclass i Detail, afholdes fysisk i 9300 Sæby

Alle tre handelsstandsforeninger: Skagen Handel, FREDERIK samt Sæby Handelsstandsforening er samarbejdspartnere på uddannelsen, hvor også Frederikshavn Handelsskole varetager en afgørende rolle i projektets gennemførelse.

Prisen for uddannelsen er kr. 9.300,- med mulighed for refusion via Omstillingsfonden, der kan søges og dækker lønmodtagere, som er faglærte eller ufaglærte, og hvis højeste uddannelsesniveau er en gymnasie- eller erhvervsuddannelse. Der er mulighed for at få VEU-godtgørelse for de timer medarbejderen deltager i uddannelsen (ca. kr. 120,- i timen).

Gennemførelse kræver minimum 15 deltagere pr. hold

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
– Inge Møller Thomsen, erhvervskonsulent, Erhvervshus Nord, 41 44 82 56
– Birgit Stenbak Hansen, borgmester Frederikshavn Kommune, 29 16 30 39
– Niels Adolfsen, Center Manager, Aalborg Storcenter, 31 26 25 36

Om Erhvervshus Nord
Erhvervshus Nord er et erhvervskontor, der drives af de tre erhvervsforeninger i Frederikshavn, Skagen og Sæby, som til sammen har omkring 570 medlemsvirksomheder, og Frederikshavn Kommune, der yder økonomisk støtte. Husets specialiserede konsulenter yder rådgivning og sparring til virksomheder og iværksættere og samarbejder med en bred vifte af aktører både lokalt, nationalt og internationalt for at udvikle erhvervslivet. Målet er at skabe økonomisk vækst, vækst i beskæftigelsen og vækst i kompetenceniveauet. Læs mere på www.erhvervshusnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skræddersyet uddannelse til detailbranchen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger