Guidede ture i Skagen og Sæby til støtte for Stafet for Livet

Guidede ture i Skagen og Sæby til støtte for Stafet for Livet

4. august 2023 - kl. 1:29 - af

Stafet for Livet Frederikshavn, arrangerer i løbet af august en række guidede ture. Det sker i samarbejde med erfarne guider fra Guideforeningen Nord, og hele gebyret går til Kræftens Bekæmpelse/Stafet for Livet – heraf 10% til den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse til glæde for kræftramte og deres berørende i vores kommune.

I Digternes Fodspor

Den første tur, I Digternes Fodspor, foregår søndag den 13. august fra kl. 12-14. Det bliver en byvandring i Skagen, under ledelse af den erfarne og rutinerede guide Hanne Aavang.

Skagen var ikke kun samlingssted for malere. Nej, også talrige digtere og forfattere har sat deres aftryk på den skønne fiskerby.

Hanne Aavang tager deltagerne med rundt til de forskellige lokationer i Skagen og fortæller om de forfattere, som boede der.

Turen starter ved Brøndums Hotel, og varer to timer og slutter med udsigt til Klitgården.

Kunst og Kærlighed

Søndag den 20. august kl. 12-15 er der igen byvandring i Skagen, under titlen Kunst og Kærlighed. Her fokuseres der på forholdene mellem skagboerne og kunstnerne, samt disse imellem.

Vi besøger blandt andet kunstnerhjemmene, kirkegården og andre lokationer, hvor der har udspillet sig kærlighed mellem mennesker. Guide på turen er den lokale Claus Bruun, som gladelig fortæller om relationerne mellem de personer, som tegner en væsentlig del af Skagens historie. Turen starter ved Brøndums Hotel og varer tre timer, hvor vi ender i Vesterby.

Byvandring i Sæby

Lørdag den 26. august kl. 14-16 er der byvandring i Sæby, med den lokale guide Ingrid Mørk.

Turen varer to timer, og Ingrid Mørk giver dig blandt andet historier om Sæby Kirke, den gamle bydel, Sæby vandmølle og havnen. Turen starter ved Sæby Kirke og slutter på havnen.

Cykeltur til Esbjørns Klit

Søndag den 27. august kl. 10-13.30, er der guidet tur på cykel til Esbjørns Klit. Klitten har fået sit navn efter overklitfoged og skovrider Hans Esbjørn, som holdt styr på Skagen Klitplantage, og varetog naturens interesser i en lang årrække midt i 1900-tallet.

Lokalguide Lis Iversen tager deltagerne med på sin favorittur, til Den tilsandede Kirke gennem Skagen Klitplantage til Esbjørns Klit og retur via Højen (Gl. Skagen).

Der køres på ujævnt terræn, men i roligt tempo, så alle kan være med.

Turen varer 3,5 timer, starter og slutter på Vestre Strandvej 4 i Skagen, hvor Skagen Bike Rental har hjemme, så hvis du ikke selv har en cykel, kan du leje en cykel ved starten. Prisen for deltagelse er 150 kroner eksklusiv cykelleje. 

Disclaimer: Turen, som går gennem plantagen hovedsagelig på grus og skovveje, foretages på eget ansvar. Hverken guide eller Stafet for Livet kan holdes ansvarlig for evt. skader eller uheld.

Pris og betaling

Turene foregår alle i et tempo, så alle kan være med og samtidig støtte et velgørende formål, da hele overskuddet går til den lokale afdeling af Stafet For Livet, som støtter Kræftens Bekæmpelse.

Prisen for deltagelse er kr. 150,00 per person, men børn under 7 år ifølge med forældre er velkomne uden betaling.

Tilmelding til formanden for Stafet for Livet, Alice Christiansen på mailac@danyard.dk, telefon 40450579 og betaling via MobilePay til samme mobilnummer. Du er også velkommen til at møde op og betale på MobilePay eller kontant til guiden på selve dagen, men der kan være overtegnet.

Gør det nemt for guiden, tilmeld dig via mail/mobilepay, inden du møder op.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Guidede ture i Skagen og Sæby til støtte for Stafet for Livet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger