27 høringssvar om planer for erhvervsområde ved havnefronten i Sæby

27 høringssvar om planer for erhvervsområde ved havnefronten i Sæby

9. juni 2023 - kl. 8:22 - af

Plan- og Miljøudvalget får på udvalgets næste møde den 12. juni forelagt en orientering på opfølgning på for-offentlighed vedr. erhvervsområde ved Sdr. Ringvej nær Sæby Havn.
Grundejerne af arealet ønsker at omdanne det ældre industriområde ved Sæby Havnefront til et område med blandet bolig og erhverv.
Der har været afholdt en for-offentlighedsfase i perioden fra den 20. marts til den 1. maj, ligesom kommunen har afholdt et borgermøde i slutningen af marts.
Der er i alt indkommet 27 høringssvar. Høringerne omfatter primært modstand mod boliger helt ned til vandet, og forslag om dette bruges til ”offentlige” eller ”erhverv/service/butiks”-formål i stedet. Her nævnes primært hotel, gerne opført i gammel badehotelsstil, der nævnes butikker, caféer, restaurationer mm., som kan være med til at skabe liv og tiltrække turister og skabe arbejdspladser.
I nogle høringssvar ønskes boligerne placeret i anden række, så der ikke opstår konflikter med faste lejere/ejere og den støj, der vil komme, fra de forskellige aktiviteter fra havnen og vandsport fra havnebassinet. Der peges bl.a. på, at boligerne kan placeres oven på detailhandel langs vandet.

Kig ind til kirken fra vandsiden
Flere høringssvar bekymrer sig om indsigten til kirken – også fra vandsiden. Her ønskes bl.a. kig til kirken fra havet. Derfor foreslås der både lavere bygninger og/eller flere større passager mellem bygningerne, der sikrer ”gennemkig”.
Flere høringssvar går på, at området skal bruges offentligt og ikke kun privat, som boligerne sydvest for planområdet. Der er en bekymring vedr. højde og udseende på bygningerne, der ønskes indpasset til eksisterende gamle bygninger med lavere højde, materialer som tegl og puds samt saddeltage, som det ses i Strandgade og Algade. ”Havnebo” nævnes også af flere som et godt eksempel på, hvordan ny bebyggelse kan respektere de gamle historiske bygninger.
Høringssvarene vil blive bearbejdet nærmere i forbindelse med det videre arbejde med planforslaget.
Sæby havn er en vigtig del af byens identitet; derfor vil den kommunale administration arbejde for, at det videre arbejde med udarbejdelsen af kommuneplantillægget og lokalplanforslaget for Sæby Havnefront i videst muligt omfang kan ske i forbindelse med det strategiske byudviklingsarbejde. I den forbindelse henvises desuden til ”Masterplan Sæby”.

Uddrag af høringssvar
Destination Nord påpeger, at der skabes en havnefront, som er prioriteret til oplevelsesøkonomiske virksomheder. Det anbefales endvidere, at forreste række mod vandet udlægges til hotel/hotellejligheder med en kapacitet på min. 100-120 værelser for at sikre rentabel helårsdrift. Derudover anbefales specialforretninger og serviceerhverv som caféer, restauranter o.lign.
Toppen af Danmark beskriver, hvordan Sæby Havnefront er centrum for oplevelser, turisme og aktiviteter, og at Sæbys DNA er den levende købstad, med rigt kultur- og naturliv.
Sæby Sejlklub påpeger, at det er vigtigt, at bebyggelsen ikke kommer til at være afskærmning mellem den nye og den gamle havn. – Aktivitet på og omkring havnen er et stort ønske fra Sæby Ro- og Kajakklub.
En borger ønsker ikke biler i området. Der ønskes plads til træer, græs og marehalm samt plads til udendørs scene til kulturelle indslag. En anden borger opfodrer til, at man bygger i samme arkitektoniske stil som ”Havnebo”. En tredje borger foreslår, at der bygges hotel med 50-60 værelser og restaurant langs hele kajsiden ved Sydhavnen i træmaterialer tillige med et nyt kulturhus med teatersal med scene og plads til 300 siddepladser opbygget i trappeform.
En fjerde borger opfordrer til, at boligerne trækkes tilbage, og det hele laves som en helhed, der kan danne en arkitektonisk attraktion, som vil tiltrække yderligere tilflyttere og turister.
Sæby Kirke er bekymret for, at de trafikale udfordringer vil øges omkring kirken, dens aktiviteter og parkeringsforhold i området. Nordjyllands Kystmuseum gør opmærksom på, at Sæbys historiske bydel er kendetegnet ved små huse med materialer som tegl og kalk. Det anbefales, at der ikke bygges højere end i 2½ etage, og at de højeste bygninger placeres længst væk fra den gamle bydel.
Sæby Handelstandsforening vil gerne modsætte sig placering af ejerlejligheder, så et hotel prioriteres i første række, hvilket kan tiltrække flere gæster og besøgende til Sæby. En opprioritering af privatboliger frem for hotel vil være skadelig for udviklingen af havneområdet.

Ved at benytte dette link og scrolle til side 568 kan man nærlæse de indkomne høringsforslag:
https://www.frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget&date=12-06-2023%2015.00%20-%2018.00&fileName=Dagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '27 høringssvar om planer for erhvervsområde ved havnefronten i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER