Læserbrev: Skab et rigtigt havnemiljø på Sæby Havnefront

Læserbrev: Skab et rigtigt havnemiljø på Sæby Havnefront

3. juni 2023 - kl. 6:57 - af

Hvor er det trist, at Sæby Havnefront nu skal undergå den samme triste skæbne, som har ramt næsten alle danske havne: kedeligt, modernistisk nybyggeri, som intet har med et havnemiljø at gøre. Egoistisk byggeri, som nyder godt af en enestående beliggenhed uden at give noget tilbage til omgivelserne. En forspildt chance til at skabe et bymiljø, der passer til Sæby.

Det er besynderligt, at bygherrer ikke kan indse, at de skaber mere værdi og tjener flere penge ved at bygge i traditionel stil og derved få høj beliggenhedsværdi. Det planlagte punkthusbyggeri skaber intet bymiljø. Det bliver ikke et trygt og hyggeligt område, som tiltrækker andre end dem, der bor der. Det bliver en trist lille forstad.

Over hele Europa er der opstået en reaktion mod modernismen, som har været den dominerende byggestil i 100 år. Tiden er kommet, hvor bygherrer og politikere begynder at lytte til borgernes ønsker om traditionelt byggeri i rækker eller karréer med forskellige, mindre huse, som man finder det i de ældre bydele. Meningsmålinger har været med til at overbevise dem. Der er nu masser af eksempler på fine nye bydele i traditionel stil.

Tiden er løbet fra planerne for Sæby Havnefront.

Jep Loft
Formand for Arkitekturoprøret.

www.arkitekturoproeret.dk

En kommentar til “Læserbrev: Skab et rigtigt havnemiljø på Sæby Havnefront” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Læserbrev: Skab et rigtigt havnemiljø på Sæby Havnefront”

  • Ja vi kan også læne os tilbage og leve i stenalderen. Nej noget nyt flot og moderne det skal vi ikke ind på. Lad os endelig sætte stop for al nytænkning.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Skab et rigtigt havnemiljø på Sæby Havnefront' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER