Jobcentret: 691 slagterimedarbejdere bliver afskediget

Jobcentret: 691 slagterimedarbejdere bliver afskediget

1. juni 2023 - kl. 13:17 - af

Her er overblikket over, hvordan Jobcenter Frederikshavn sammen med andre nordjyske jobcentre og Det Regionale Arbejdsmarkedskontor vil arbejde på at få afskedigede slagterimedarbejdere i nye jobs.

691 slagterimedarbejdere bliver afskediget, når Danish Crown i Sæby lukker i midten af juli. Det blev byrådet og politiske udvalg orienteret om onsdag aften.

– Jobcentret er allerede langt med forberedelserne, for selvom vi indtil nu ikke har kendt det eksakte antal og typen af medarbejdere, så ved vi, det er en stor opgave, når så stor en virksomhed lukker. Derfor er vores samarbejde med andre jobcentre, Det Regionale Arbejdsmarkedskontor og det lokale erhvervsliv rigtigt vigtigt, siger Rikke Albrektsen, direktør i Frederikshavn Kommune med ansvar for blandt andet jobcentret.

I sidste uge har Jobcenter Frederikshavn med hjælp fra jobcentrene i Hjørring, Brønderslev og Aalborg afholdt 280 individuelle samtaler med medarbejderne fra slagteriet, og samtalerne fortsætter i denne uge.

Planen er desuden at oprette et ”fremskudt” jobcenter, som placeres på Danish Crown, så medarbejderne nemt kan få råd og vejledning. Det vil være bemandet hver torsdag fra kl. 10.00-16.00 i uge 24, 25, 26 og 27.

Medarbejdere kan deltage i job- og uddannelsesmesser

Fredag 2. juni afholder Danish Crown en ekstern jobmesse med hjælp fra Jobcenter Frederikshavn. Her har 30 virksomheder med jobåbninger til slagterimedarbejderne tilmeldt sig.

Udover den eksterne jobmesse afholder Danish Crown, jobcentret og Det Regionale Arbejdsmarkedskontor en uddannelsesmesse i samarbejde med nordjyske uddannelsesinstitutioner.

– Medarbejderne på slagteriet har forskellige baggrunde og har haft vidt forskellige stillinger, så der vil helt sikkert være medarbejdere, som kan være et godt match til andre virksomheder. Derfor håber vi også, at virksomhederne vil fortsætte med at byde sig til gennem vores virksomhedsservice, siger John Karlsson, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Virksomheder kan fortsat kontakte jobcentrets virksomhedsservice på vs@frederikshavn.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jobcentret: 691 slagterimedarbejdere bliver afskediget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER