Lærerig drømmedebut i TCR Denmark for Silas Rytter

Foto: Grippo

Lærerig drømmedebut i TCR Denmark for Silas Rytter

22. maj 2023 - kl. 15:59 - af

Det nordjyske racertalent fik den start i dansk motorsports kongeklasse, som han havde drømt om: Masser af læring og en flot afslutning.

Nerverne var til at mærke, da Silas Rytter lørdag formiddag satte sig bag rattet af Insight Racings Hyundai I30N TCR og kørte ud til første træning på FDM Jyllandsringen. Forud for årets første løbsweekend har den 17-årige racerkører ikke kørt så meget som en meter i bilen, så der var meget at lære – og ikke meget tid at lære det i.

Ikke desto mindre var Silas hurtigt oppe i et fornuftigt tempo, som placerede ham midt i det stærke TCR-felt, hvor kørere som Jan Magnussen og Kasper H. Jensen kæmper helt i front. Lørdagens træninger gik med fokus på at lære mest muligt inden søndagens tre heat stod for døren.

– Det er nok den største udfordring, jeg har haft som racerkører indtil videre. Jeg har haft to træninger og en tidtagning til at lære bilen at kende og komme op i tempo, og samtidig har jeg skullet lære at håndtere launch control til starten af løbene. Der har været nok at se til, fortæller Silas, der kvalificerede sig som 15. hurtigste kører til det første løb.

Trods det var hans første start i et TCR-løb og første gang, den avancerede startprocedure skulle sidde lige i skabet, fik Silas en god start og kunne allerede efter den første omgang avancere to pladser frem. Fremskridtet stoppede ikke der; da blev krydset for sidste gang kørte han i mål på 11. pladsen.

Læringskurven fortsatte til gengæld opad. I det næste heat var der masser af action i feltet, og hovedprioriteten i debutweekenden var at holde hovedet koldt og få bilen med hjem i ét stykke. Det var tæt ved at gå galt, da Hyundai’en blev holdende på startgridden mens alle konkurrenterne stak af. Der gik nogle sekunder, før Silas fik gang i bilen og kunne indlede jagten op gennem feltet.

Og jagtet blev der. Efter første omgang var Silas fremme på 13. pladsen, og halvvejs gennem løbet var den hvide Hyundai fremme på 11. pladsen, hvorefter jagten gik ind på den forankørende. Det lykkedes ikke at komme forbi, men forsøgt blev der ad flere omgange.

I finaleheatet fortsatte den gode stil. Fra 12. pladsen skød Silas frem i feltet og var hurtigt fremme i top 10. Der var til mere i både bil og kører, og med et par velplacerede overhalinger kunne han køre i mål på ottendepladsen. Ganske tilfredsstillende for en 17-årig debutant i den absolutte top af dansk motorsport:

– Det har været den vildeste weekend! Jeg føler det lidt som at komme tilbage til gokartsporten med et vildt tempo og tætte kampe om placeringerne. Det har været mega svært med så mange ting at lære på så kort tid, men jeg føler at jeg er kommet rigtig godt fra start, siger Silas Rytter, som med sin indsats nu er placeret på tredjepladsen i mesterskabet for kørere under 25 år.

– Det er virkelig sjovt at være med i et mesterskab, hvor det er de absolut bedste kørere som stiller op. Teamet har gjort et fantastisk stykke arbejde weekenden igennem, og jeg har lært rigtig meget hver eneste omgang, jeg har siddet i bilen. Nu glæder jeg mig bare til næste løb på Ring Djursland, hvor vi skal fortsætte den gode stil.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lærerig drømmedebut i TCR Denmark for Silas Rytter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER