Øget efterspørgsel efter sparring i takt med stigning i konkurser

Øget efterspørgsel efter sparring i takt med stigning i konkurser

17. februar 2023 - kl. 12:36 - af

Erhvervshus Nordjylland oplever en markant stigning i efterspørgslen efter hjælp og sparring fra virksomheder med faldende omsætning og en slunken kassekredit. Det sker i takt med, at de nyeste konkurstal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af konkurser stiger.

Antallet af konkurser blandt virksomheder har i januar 2023 været stigende. Med 274 konkurser i januar blandt aktive virksomheder på landsplan, er antallet af konkurser steget med 19,2% siden december 2022. Tallene bekræfter den tendens Erhvervshus Nordjylland har oplevet siden årsskiftet.

Et rekordstort antal nødlidte virksomheder har henvendt sig for at få hjælp til at finde vej gennem de udfordringer, de står med, og som kan være fatale på længere sigt.

”Vi har aldrig haft så mange henvendelser fra nordjyske virksomheder efter rådgivning i forhold til at komme igennem modgang, som vi har oplevet den seneste måneds tid. I januar og februar har vi haft henholdsvis atten og syv nye henvendelser. Det er det største antal sager i Nordjylland, jeg har haft”, fortæller Claus Hein, der er forretningsudvikler i Erhvervshus Nordjylland.

Samme billede tegner sig hos de øvrige regioner, hvor efterspørgslen, efter hjælp gennem tilbuddet Early Warning, er stigende. Gennem tilbuddet kan virksomheder få hjælp til, hvilke indsatser og løsninger, der kan vende modgang til medgang. Og hjælp til at komme sikkert videre, uanset om virksomheden ender med at lukke eller fortsætte.

Nogle brancher viser sig mere sårbare

Erhvervshus Nordjylland oplever, at konkurserne særligt rammer bestemte brancher. Det gælder bygge- og anlægsbranchen, detailhandlen, samt frisører, kosmetologer og restauranter. Disse typer af virksomheder er i større eller mindre målestok udfordret af de seneste års kriser.

”I krisetider, med stor økonomisk usikkerhed, sparer forbrugerne typisk inden for netop disse områder. Heldigvis kan vi allerede se en positiv effekt i forhold til de virksomheder, der havde kontakt med os i 2. halvår 2022. De er allerede bedre rustet, og vinder markeder efter den omstilling, de har gennemgået. Så det betaler sig at kigge sin virksomhed efter i sømmene. Der vil ofte være parametre, der kan justeres på i forhold til at skabe større indtjening”, forklarer Claus Hein.

Særlige opmærksomhedspunkter

Hvad der konkret skal til for at ændre modgang til medgang, afhænger ofte af, hvilken branche en virksomhed hører til, og selvfølgelig af de konkrete udfordringer, en virksomhed står over for. Alligevel er der nogle krisetegn, der er værd at være opmærksomme på. De er:

– Falder omsætningen i virksomheden?

– Er indtjeningen faldende?

– Vokser kassekreditten?

– Bliver moms og skat afregnet til tiden?

– Er der likvider til at betale regninger til tiden?

– Forlanger banken øget sikkerhed?

”Der er nogle helt konkrete pejlemærker, som alle med fordel bør holde øje med. Men ellers afhænger indsatserne af den enkelte virksomhed. Har den f.eks. store varelagre eller en stor maskinpark? Helt overordnet gælder det om at have likviditet nok til at kunne køre sin forretning videre – også i svære tider. Derfor er det bedre at sælge sine varer til reduceret pris, end slet ikke at få dem solgt. Det skaber likviditet, så regningerne kan betales. Markedsføringsbudgettet er også vigtigt at kigge på. Bruger man én krone på markedsføring, skal den give mere end én krone tilbage i omsætning”, fortæller Claus Hein.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Øget efterspørgsel efter sparring i takt med stigning i konkurser' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER