Projekter i Region Nordjylland skal skabe bedre muligheder for friluftsliv

Illustrationsfoto.

Projekter i Region Nordjylland skal skabe bedre muligheder for friluftsliv

8. februar 2023 - kl. 9:16 - af

Friluftsrådet har givet 3,4 mio. kr. til 34 projekter i Region Nordjylland fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Projekterne skal skabe bedre fysiske rammer for friluftsliv, bedre muligheder for vandfriluftsliv og fremme børn og unges friluftsliv. Der i alt givet 22,3 mio. kr. i tilskud til 201 projekter over hele landet.

Stærke frivillige kræfter

Over 60 procent af de projekter, der har fået tilskud, er drevet af frivillige foreninger og organisationer.

“Det er fantastisk at se, hvor mange ildsjæle der brænder for at skabe bedre muligheder for friluftsliv og naturoplevelser både til lands og til vands. Lige fra formidlings- og oplevelsesruter, balance- og motorikbaner i naturen, bålhytter, shelterpladser og MTB-ruter til badebroer, saunaer til vinterbadning og så videre,” siger Winni Grosbøll.

Friluftsrådet har også lagt vægt på at støtte projekter, hvor der er taget hensyn til at begrænse den miljømæssige belastning. Mange af de støttede projekter har således indtænkt miljømæssigt mere bæredygtige løsninger. Det kan for eksempel være brug af genbrugsmaterialer eller miljøcertificerede og langtidsholdbare materialer, forskellige tiltag for at øge biodiversiteten lokalt eller deleordninger, hvor friluftsudstyr udlånes til en bred målgruppe.

Gode projekter i Region Nordjylland

Der er mange gode initiativer blandt de 34 projekter, der har fået tilskud i Region Nordjylland. Blandt andet har Tversted Borger- og Turistforening fået tilskud til hele to projekter. Foreningen har fået 400.000 kr. til at etablere en 20 kilometer lang formidlings- og oplevelsesrute rundt om Tversted. Dertil har foreningen fået 400.000 kr. til marine faciliteter, der skal skabe bedre mulighed for vandfriluftsliv året rundt.Aktivitetscenter Vestervig-Agger har fået tilskud på 49.000 kr. til en skolehave, hvor eleverne på Vestervig Skole kan dyrke afgrøder og lære om biodiversitet. Og Foreningen Sælen, Solsidens Badeklub i Nørresundby har fået tilskud på 140.000 kr. til at etablere en sauna på Tangen i Lindholm Strandpark. Saunaen indrettes i en gangbro bestående af to brugte vindmøllevinger, hvor der i den ene indrettes omklædningsrum og sauna i den anden.

Tre temaer for støttede projekter

Friluftsrådet har støttet projekter inden for følgende tre temaer:

  • Børn og unges friluftsliv: Der er givet tilskud til 92 projekter, der fremmer friluftsliv og naturoplevelser for børn og unge, eller som øger børn og unges naturforståelse gennem aktiviteter og formidling i det fri.
  • Fysiske rammer for friluftsliv: Der er givet tilskud til 60 projekter, der forbedrer de fysiske rammer for befolkningens friluftsliv, så flere kommer ud og oplever naturen.
  • Vandfriluftsliv: Der er givet tilskud til 44 projekter, der understøtter eller igangsætter friluftsaktiviteter i direkte tilknytning til vand – dvs. ved landets kyster, strande, havne, fjorde, søer og åer.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Projekter i Region Nordjylland skal skabe bedre muligheder for friluftsliv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER