I FilmMaskinen drømmer de unge om et arbejde i filmbranchen

I FilmMaskinen drømmer de unge om et arbejde i filmbranchen

7. februar 2023 - kl. 8:48 - af

FilmMaskinens nyeste hold filmmagere startede i januar deres uddannelse på filmgrundkurset, FGK.

De 15 unge, der netop er startet på FilmMaskinens FGK, er i alderen 17 til 24 år og de kommer fra flere forskellige kommuner i Nordjylland – lige fra Vesthimmerland til Brønderslev, Hjørring, Aalborg og Frederikshavn.

Deres uddannelse ved FilmMaksinen strækker sig over 11 måneder og her vil de modtage undervisning på 14 weekendworkshops. De unge, der alle drømmer om et arbejde i filmbranchen, vil blive undervist i alle dele af det, at lave fiktionsfilm og de ender ud med at have produceret deres egne kortfilm. De unge skal igennem workshops i idéudvikling, manuskriptskrivning, kameraarbejde, instruktion, produktionsledelse, klipning og lyd og de får undervisning af professionelle filmfolk og af FilmMaskinens egen underviser, Mads Palm Jensen, der i 2021 modtog en pris som årets underviser.

Undervisningen, som de unge filmmagere følger i FilmMaskinen, er således af højeste kvalitet. FilmMaskinen oplever, at flere og flere af deres elever efter uddannelsen i FilmMaskinen ender med at arbejde med film eller filmrelaterede brancher. Mange af de store danske produktionsselskaber kender godt til den nordjyske filmskole og de henvender sig, når de har produktioner, der skal filmes i Nordjylland, hvor de har behov for ekstra arbejdskraft. FilmMaskinens elever får således tilbud om arbejde eller praktik på professionelle filmset allerede imens de stadig går på skolen. Senest var det da TV2 optog serien “Oxen”, hvor fem af FilmMaskinens elever var med som praktikanter i flere forskellige afdelinger på filmproduktionen, da der skulle optages i Frederikshavn og på andre lokationer i Nordjylland.

“De unge, der går på FilmMaskinens FGK får virkelig en god mulighed for at skabe sig en karriere i filmbranchen. Via FilmMaskinen får de værdifulde netværk til andre, der elsker at lave film og derudover får de et indblik i branchen og konkrete redskaber, som de kan bruge på deres første jobs på de professionelle filmset” Udtaler koordinator ved FilmMaskinen, Marie Weiergang

FilmMaskinens FGK hold 11 startede her i januar og til november har de produceret deres egne kortfilm. Eleverne arbejder i grupper og typisk bliver der produceret 3 eller 4 kortfilm i løbet af et år. De færdige elevproduktioner bliver vist til en stor premiere, som i 2023 bliver afviklet i Frederikshavns nye, store biograf. Efterfølgende bliver det så spændende at se, hvor eleverne ender henne – og om det om nogle år er deres navne, der står på biografens plakater.

Man kan læse mere om FilmMaskinen på hjemmesiden filmmaskinen.dk eller følge med på facebook og instagram.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'I FilmMaskinen drømmer de unge om et arbejde i filmbranchen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER