Østrigske Sophie taler tysk med eleverne på handelsskolen

Østrigske Sophie taler tysk med eleverne på handelsskolen

26. november 2022 - kl. 7:22 - af

19-årige Sophie Kirchmaier fra Østrig er på Frederikshavn Handelsskole i to uger, hvor hun holder oplæg og taler tysk med eleverne. Én af skolens mange globale aktiviteter. Alle elever har også mulighed for at rejse ud i verden.

Tyske gloser præger undervisningslokalet hos 1F på Frederikshavn Handelsskole, hvor der står Tysk på skemaet. Nogle af gloserne er helt flydende og stammer fra 19-årige Sophie Kirchmaier, der er på to ugers Erasmus+ udveksling fra handelsskolen Hak Liezen i Østrig, der er én af partnerskolerne for Frederikshavn Handelsskole. Her deltager hun i undervisningen ved at holde oplæg og tale tysk med eleverne.

Hun har i snart to uger opholdt sig i Danmark og på skolen, mens hun privat bor hos elever først i Skagen og nu i Frederikshavn. Hun blev færdig på handelsskolen i Liezen sidste år og rejser nu jorden rundt. Hun skulle have været på besøg på handelsskolen sidste år, men det blev udskudt på grund af corona.

Det har været en rigtig god oplevelse at være her. Eleverne er søde og måske lidt mere udadvendte, end hvor jeg kommer fra, siger Sophie Kirchmaier, der har 46.000 følgere på Tik Tok, hvor hun tager dem med på sin rejse rundt i verden. Lige nu er det videoer af solopgange i Skagen over røde tage og et bølgende hav.

Lene Porsborg, der underviser i tysk og er international koordinator på Frederikshavn Handelsskole, mener, at disse udvekslinger er værdifulde for skolens elever:

– Internationalisering er ikke kun at rejse ud i verden, men også et spørgsmål om at flytte det internationale ind på skolen. De danske elever er ekstra opmærksomme, når elever fra andre lande holder oplæg for dem og taler med dem. Samtidig får de øjnene op for muligheden for selv at tage ud, fortæller hun.

Frederikshavn Handelsskole har en Erasmus+ akkreditering frem til 2027, som sikrer skolen flere midler til rejseaktiviteter hvert år. Det gør det lettere at planlægge de mange internationaliseringsaktiviteter, som er kendetegnende for Frederikshavn Handelsskole.

Alle elever får mulighed for at se verden

Ligesom der kommer elever og undervisere fra forskellige lande på besøg hos Frederikshavn Handelsskole, har alle elever på skolen også mulighed for at rejse ud i verden på studieophold, sprogskole eller i praktik.

Flere 2. års HHX-klasser har netop været på to ugers Erasmus+ ophold i Spanien og Tyskland, hvor eleverne både går i skole og er i praktik i en lokal virksomhed.

– To uger i Erfurt har gjort mig mere sikker i det tyske sprog, både hvad angår forståelsen og talen. Det har givet mig mere mod til at markere i tyskundervisningen. På turen havde vi nogle virkelig gode oplevelser sammen hele klassen. Det bedste var afgjort at se RB Leipzig vinde over Freiburg, fortæller Jonatan Møller fra 2E.

Som en del af Erasmus+ har også 42 førsteårselever på EUX Business og HHX netop været på et treugers ophold i London. Her går eleverne i sprogskole om dagen og bor hos engelske værtsfamilier. En af dem var Lærke Michaelsen, der går i 1.g på HHX.

– Turen var utrolig, og jeg ville ønske kunne tage afsted igen. Jeg savner alt ved London. Lærerne var supergode til at få styr på tingene og hjælpe os, når vi havde brug for det. Jeg er så taknemlig for den her mulighed jeg fik, og jeg er så glad for alt det nye, jeg har lært både om sproget, men også kulturen, som vi oplevede.

Ud over de mange globale aktiviteter i regi af EU-programmet Erasmus+ er alle HHX-elever på studietur på andet år. Elever på HHX Globaliseringslinjen er ude at rejse alle tre år i løbet af deres gymnasietid.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Østrigske Sophie taler tysk med eleverne på handelsskolen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger