Vil lave sø ved ejendom på Røllenvej i Syvsten

Vil lave sø ved ejendom på Røllenvej i Syvsten

16. november 2022 - kl. 13:07 - af

Frederikshavn Kommune har givet dispensation efter naturbeskyttelsesloven samt landzonetilladelse efter planloven til etablering af en sø på ca. 1200 m2. Søen etableres inden for en matrikel Skovsgård og Røllen tilhørende ejendommen Røllenvej 20 ved Syvsten.

Ejer af ejendommen ønsker at anlægge en sø for at forøge områdets naturværdi og tiltrække fugle, padder og andre dyr.

Det er kommunens vurdering, at der i denne sag kan meddeles dispensation til etablering af en sø, idet den samlede naturtilstand i området formodes forbedret, såfremt det uhensigtsmæssige dræn til vandløbet lukkes og den naturlige vandstand i området genetableres. En lavvandet sø vil forbedre levestederne for en lang række dyr som padder, insekter fugle og andet vildt.

Samtidig vil søen bidrage med endnu en naturtype i umiddelbar forbindelse med andre naturtyper, hvilket er med til at sikre et værdifuldt levested for vilde dyr og planter i et område der ellers er præget af landbrugsarealer. Lavninger gør det muligt at forme søen, så den passer naturligt ind i det omkringliggende landskab.

Frederikshavn Kommune vurderer, at projektet vil have en positiv effekt på levesteder samt yngle- og rasteområder for dyre- og plantearter omfattet af EF-habitatdirektivet. Projektet vurderes at medføre en forbedring af den samlede naturtilstand i nærområdet, hvor især padder og insekter vil kunne få bedre levevilkår ved etablering af en sø.

Arealet ligger mere end 6 km fra nærmeste Natura2000-område. Projektet vil på grund af sin art, størrelse og afstand ikke påvirke de arter og naturtyper, der er på udpegningsgrundlaget for Natura2000-området.

Området, hvor søen ønskes etableret, er registreret som beskyttet eng. Engen syntes dog at være i dårlig tilstand og bære præg af manglende pleje samt økologisk ubalance pga. uhensigtsmæssig dræning.

Søen bør udformes, så den tilpasses terrænet. Den skal anlægges med så jævnt skrånende bredder som muligt. Der bør desuden være lavvandede områder langs bredden.

Eventuelle træer omkring søen bør kun findes på nord- og vestsiden og mindst 15 meter fra bredden af søen af hensyn til sollyset. Alle andre træer bør fældes.

Der bør kun være hjemmehørende træer og buske, som findes naturligt i området, tilbage. Da de omkringliggende arealer er registreret som beskyttet natur, er det ikke tilladt at plante nye træer eller så brinkerne til med græsfrø. Naturlige hjemmehørende plantearter vil komme af sig selv i løbet af kort tid.

Findes der under jordarbejdet spor af fortidsminder, fx knogler, flintredskaber, lerkarskår m.m., skal arbejdet standses i det omfang, det berører fortidsmindet.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vil lave sø ved ejendom på Røllenvej i Syvsten' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER