Kom og vær med i fællesskabet i Sæby Kirke

Kom og vær med i fællesskabet i Sæby Kirke

11. november 2022 - kl. 5:26 - af

I den næste uges tid er der mulighed for at deltage i forskellige former for gudstjeneste i Sæby Kirke, hver med deres præg.

Søndag den 13. november kl. 10 er der, som der er hver eneste søndag, højmesse i Sæby Kirke. Denne gudstjeneste har rødder langt tilbage i tiden, en rig liturgi. Det vil sige formen, det hele foregår på med tale, salmesang, nadver og orgelbrus. Denne gudstjeneste inddrager hele kirken med hovedskib, alter og prædikestol.

Om aftenen søndag den 13. november kl. 19.00 vil der være rytmisk gudstjeneste. Den forgår i kirkens sideskib. Det musikalske udtryk er anderledes. Her vil det være et band, der sammen med kirkekoret, står for den musikalske ledsagelse af fællessangen, krydret med en række solonumre. På flere måder vil formen således afvige fra om formiddagen, men også her lægges der op til fest.

Torsdag den 17. november kl. 20.00 er der igen gudstjeneste, en mere stille af slagsen. Det er aftenmeditation, hvor der lægges vægt på stilhed, bøn og refleksion over livet med inspiration i bibeltekster. Der vil en del stearinlys tændt, som under en del af aftenmeditationen vil være den eneste belysning. Også her spiller musikken en afgørende rolle. Denne gudstjeneste foregår i den nederste del af kirken.

Der er således rig mulighed for at deltage i gudstjenester, der har hver deres karakteristika. Du er velkommen til dem alle, eller en enkelt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kom og vær med i fællesskabet i Sæby Kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger