For Silas fra Sæby blev enden god til allersidst

Fotograf: Kim Gripping

For Silas fra Sæby blev enden god til allersidst

17. oktober 2022 - kl. 8:14 - af

En hård sæson med næsten uendelig modgang fik en ren eventyrafslutning ved finaleløbet på Padborg Park, hvor Silas Rytter sikrede sin første løbssejr i DS3 Cup.

Det har været ubarmhjertigt og urimeligt at være Silas Rytter i denne sæson. Tekniske problemer har gjort det svært at hente de resultater, som både Silas og Touringcar Academy-teamet vidste var mulige. Men i finaleweekenden begyndte tingene at gå i den helt rigtige retning.

I tidtagningen var der en snert af tekniske problemer, da sæbonittens motor lavede små udsættere. Det kostede dog ikke mere end en enkelt eller to tiendedele sekund på en omgang, og fejlen blev fundet og udbedret inden første løb. Her fik Silas en god start, men måtte kæmpe lige rigeligt med bilen:

– Jeg fik egentlig en god start og kørte virkelig stærkt de første fire omgange. Men så fik jeg lavet et flatspot (når et dæk er blokeret og bliver slidt skævt på asfalten, red.) på mit ene bagdæk, og lige efter fik jeg slået en fælg skæv da jeg var lige hård nok på en curb … sådan et dæk med et flatspot hopper ret meget, så der var langt hjem, griner Silas, der måtte kæmpe med næb og klør for at forsvare sin fjerdeplads.

Fjerdepladsen betød at Silas kunne starte årets sidste heat fra tredjepladsen, og efter en lidt træg start kom nordjyden godt med i kampen. Efter en safety car-periode gik Silas til angreb og kæmpede sig først op på andenpladsen for et par omgange senere at sætte en overhaling ind på førstepladsen.

– Det var lige ved at gå galt. Det var en sen overhaling, og jeg tror måske ikke helt at han havde regnet med at jeg ville gøre et forsøg dér. Men det gik, og derfra kørte jeg egentlig bare et forspring ud og tog sejren, siger Silas, som glæder sig over den absolut bedst mulige afslutning på sæsonen:

– Jeg er vildt glad! Det har været en vanvittigt hård sæson, så det er skønt at kunne lukke sæsonen af med en sejr. Jeg har selv ventet længe på den her, men mine mekanikere har også fortjent sådan en afslutning med alt det arbejde, de har lagt i bilen. Det er en god følelse at gå til vinterpause med.

Nu venter en vinterpause, men der er allerede er gang i planlægningen af 2023-sæsonen.

– Den venter jeg lige med at melde noget ud omkring, slutter Silas Rytter gådefuldt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'For Silas fra Sæby blev enden god til allersidst' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER