Boostervaccination mod covid-19 bliver muligt mod egenbetaling

Foto: Region Nordjylland.

Boostervaccination mod covid-19 bliver muligt mod egenbetaling

30. september 2022 - kl. 14:19 - af

Fra starten af november 2022 kan borgere, som ikke er i risikogruppen, og som derfor ikke tilbydes gratis vaccination mod covid-19, købe en variantopdateret booster-vaccination.

Regeringen har besluttet at etablere mulighed for, at personer, som ikke er en del af målgruppen for det offentlige vaccinationsprogram, kan købe en variantopdateret booster-vaccination mod covid-19, hvis de ønsker det. Borgerne vil fra starten af november blive informeret om, hvor og hvordan de kan købe vaccinationen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:
– Der kan være mange forskellige årsager til at ville tage imod en boostervaccination mod covid-19. Og den mulighed synes vi, at flere skal have, også selvom de ikke er en del af målgruppen for det gratis tilbud. Det er ikke noget sundhedsmyndighederne aktivt anbefaler, men når vi har vacciner nok, synes vi også at muligheden skal være der på lige fod med influenza- og rejsevaccination, som også kan tilkøbes.

Det bliver et tilbud på linje med fx influenzavaccinationer til personer uden for det offentlige program og rejsevaccinationer.

Efterårets vaccinationsindsats omfatter tilbud om gratis vaccination mod covid-19 for alle borgere over 50 år, samt personer i særlig risiko, gravide, sundheds- og plejepersonale som arbejder med personer i øget risiko og udvalgte dele af personale i socialsektoren og udvalgte pårørende over 12 år til personer i øget risiko. Det er den målgruppe, Sundhedsstyrelsen anbefaler får en boostervaccination.

Er man ikke en del af målgruppen, og ønsker man en boostervaccine mod covid-19, bliver det fra starten af november muligt at købe en vaccination hos en privat aktør.

Sundhedsministeriet, Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen fastlægger et loft for, hvor mange covid-19 vacciner, der kan frigives til salg på det private marked, under hensyntagen til sikring af Danmarks vaccineforsyning og risiko for fremkomst af nye covid-19-varianter henover vinteren 2022.

Pris og praktik
Danmark vil i år få for mange variantopdaterede covid-19 vacciner på lager, og derfor sælger staten vaccinerne til en reduceret pris, der alene dækker Statens Serum Instituts håndteringsomkostninger til pakning, transport mv. Den enkelte borger betaler vaccinatøren for vaccinen og konsultation mv. Vaccinatøren fastsætter selv prisen på konsultationen, og den samlede pris for en vaccination kan derfor variere.

Tilbuddet indføres fra starten af november 2022, når sundhedsmyndighederne har modtaget tilstrækkelige leverancer af vacciner til det offentlige program. Borgerne vil da blive informeret om, hvor de kan købe vaccinationen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Boostervaccination mod covid-19 bliver muligt mod egenbetaling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER