Lokalhistorisk arkiv i Clasens Gård bevares

Lokalhistorisk arkiv i Clasens Gård bevares

22. september 2022 - kl. 14:29 - af

I forbindelse med gennemførelsen af Frederikshavns Kommunes reduktion af kommunens tilskud til Nordjyllands Kystmuseum, har det i samarbejde med forvaltningen ved kommunen vist sig, at reduktionen gennemføres på en måde, der giver et vist økonomisk frirum. Dette frirum udnyttes nu af museet til at tage de lokalhistoriske arkiver i Tinghuset i Skagen, på Bangsbo i Frederikshavn og i Clasens Gård i Sæby ud af spareplanen, dog således, at en fuldtids arkivarstilling ved arkivet på Bangsbo reduceres til en deltidsstilling. Derved bevares borgernes adgang til arkivalierne på de tre lokationer i Skagen, på Bangsbo og i Sæby.

Museet er naturligvis opmærksom på den debat, som beslutningen i konsekvens af besparelserne medførte. Det skal i den sammenhæng understreges, at Nordjyllands Kystmuseum er et af de efterhånden få museer i Danmark, der har opretholdt arkivdriften. Ved adskillige museer har man i de forløbne år udskilt arkiver, men ved Kystmuseet har vi holdt fast på dem, og der er en stor glæde at konstatere, at vi fortsat kan gøre det i kraft af den måde, hvorpå den kommunale budgetreduktion gennemføres.

Tilbage står fortsat de resterende dele af den tidligere udmeldte spareplan. Der skal stadig findes godt 650.000 kr. i driften, oplyser Nordjyllands Kystmuseum.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalhistorisk arkiv i Clasens Gård bevares' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER