Fodboldfestival hos Østervrå IF med 160 børn

Arkivfoto.

Fodboldfestival hos Østervrå IF med 160 børn

2. september 2022 - kl. 7:41 - af

I et samarbejde mellem Frederikshavn Kommune, DBU Jylland og alle de lokale fodboldklubber afvikles tre ’Fodbold festivaler’, hvor vi bl.a. sætter fokus på sundhed, bevægelse og fællesskab, og naturligvis de børn vi samler ude i de lokale foreninger.

I Frederikshavn Kommune har de taget FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig fremtid til sig.

De vil gøre verdensmål til hverdagsmål. Deres ambition er, at verdensmålene skal være pejlemærker for en bæredygtig udvikling af deres lokalsamfund – socialt, økonomisk og miljømæssigt.

De vil involvere borgere, erhvervsliv, organisationer og foreninger i hele kommunen. Det skal bidrage til, at lokal viden, erfaringer og kompetencer bringes i spil til gavn for verden og deres kommune.

Dette hænger godt sammen med DBU’s nye børnestrategi, hvor ambitionen er at skabe verdens bedste børnefodbold, til glæde og gavn for alle børn, dansk fodbold og Danmark.

Det er ikke nyt, at børn har rettigheder eller at synliggøre, at de har. Børns rettigheder har FN gennem deres børnekonvention italesat i mange år.

Med DBU’s Børnesyn sættes fodboldbørns behov og udvikling i centrum, og det er forbundets børneværdigrundlag, som skal sikre, at fodboldbørn overalt i Danmark har samme rettigheder. Børnesynet er til for at give alle fodboldbørn lige muligheder og positive oplevelser hver gang de spiller fodbold.

Alle skoler og friskoler i Frederikshavn kommune er inviteret med til Fodbold festivalerne, hvoraf 14 skoler har takket ja. I løbet af ugen vil mere end 470 drenge og piger i 2. klasse deltage i ’Fodbold festivalen’.

Torsdag den 8. september kl. 9.30-12.00 afholdes festivalen hos Østervrå IF, hvor Østervrå skole, Sæby skole, Hørby skole, Sæby Privatskole og Stensnæs Skole deltager med ca. 160 børn.

DBU Jylland stiller med en instruktør, som har planlagt et sjovt og spændende program for de deltagende børn, som bliver ført ind i fodbolden igennem forskellige boldøvelser og spil.

’Fodbold festivalen’ er en del af Frederikshavn kommune, DBU og DBU Jyllands velfærdsalliance, hvor man bl.a. bruger fodbolden til skabe bevægelse ind i skolen og synliggøre fællesskabet ude i de lokale fodboldklubber.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fodboldfestival hos Østervrå IF med 160 børn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER