Ja tak til nye vindmøller ud for Frederikshavn

Ja tak til nye vindmøller ud for Frederikshavn

26. august 2022 - kl. 5:54 - af

Indlæg af Christina lykke, SF, Frederikshavn Kommune.

SF støtter op om, at man går igang med at undersøge om European Energy kan sætte vindmøller op. Derfor synes vi også, at det er ærgerligt, at Venstre endnu engang viser, at det er tom snak, når Venstre hævder, at partiet er tilhænger af alternativ energi til løsning af klimakrisen.

V har tidligere modsat sig møllerne ud for Hirsholmene, og senest har partiet protesteret mod, at svenskerne tillader sig inden for eget territorialfarvand at rejse møller, fordi de måske i klart vejr kan ses fra Grenen.

Nu må vi tage ansvar – alle sammen- hver husstand må gøre sit: Sortere affald, lave vildthaver, bekæmpe madspild, købe elbiler. Det gør vi, fordi vi tager ansvar for den menneskeskabte klimakrise. Vi er alle vidner til klimakrisens enorme konsekvenser i form af ekstremt vejr: hedebølger, tørke, udtørrede floder nogle steder – hurricanes, oversvømmelser andre steder.

Vi vil gerne køre i biler, der udleder CO2, spise røde bøffer og flyve på charterferie. Derfor må vi også rydde op efter os. Det tror jeg, vi alle er klar til. Derfor kan vi heller ikke tillade os at være kræsne, når det handler om placering af vindmøllerne. Om de er pæne er en smagssag, men når vi ved, at det er nødvendigt, og vi ved, at det er for vores børn og børnebørns fremtid, er det tåleligt.

Sagen er, at V aldrig har tænkt en eneste, selvstændig grøn tanke. Når V i tale går ind for at bekæmpe klimakrisen, er det kun, fordi V har stukket en finger i vejret og fundet ud af, hvilken vej vinden blæser, og at der blandt vælgerne efterhånden er en ret høj grad af bevidsthed om, at vi er nødt til at omlægge vores energiforbrug til CO2-fri, alternativ, grøn, vedvarende og forureningsfri energi. Men når det kommer til stykket, er V altid imod. Efter utallige mislykkedes forsøg på landjord og nu også modstand på havet. Hver gang, der foreslåes en placering, er det lige præcis der, hvor de ikke må stå ifølge Venstre.

Synes jeg så selv de er pæne? Vil jeg se på dem? Svaret er ja! Jeg synes om vores blik mod øst med nuværende og kommende møller, kraner, skibe og platforme. Jeg elsker det rustikke look og det, det repræsenterer af liv, udvikling og oprydning. Det er vores havn – vores by – vores klode.

Jeg skal opfordre Venstre og de andre vindmøllemodstandere til at tænke globalt, og turde handle lokalt!

SF hilser European Energy A/S initiativ velkomment og har ingen indvendinger mod ansøgningen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ja tak til nye vindmøller ud for Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER