Supplement til DN’s holdning til havvindmøller

Illustrationsfoto. Billedet har intet at gøre med projektet!

Supplement til DN’s holdning til havvindmøller

6. juli 2022 - kl. 8:12 - af

Inden for de seneste par dage har en artikel om Danmarks Naturfredningsforenings holdning til planerne om opstilling af havvindmøller ved Hirsholmene været beskrevet i webmedierne Frederikshavns Avis, Sæby Avis og Skagens Avis.

Artiklen var skrevet af undertegnede, og den har givet anledning til kommentarer. Bl.a. betegnes den som misvisende og ikke fair!

Artiklen var baseret på en holdning i et officielt dokument, som var at finde på Internettet. Udtalelsen var forfattet af DN’s tidligere formand, Eigil Torp Olesen, der også blev flittigt og korrekt citeret.

DN’s holdning var ”tjekket af”, men blev af forskellige grunde ikke ”dobbelttjekket”. Derved sker der desværre det, at udtalelsen, som er flere år gammel, beklageligvis kommer til at fremstå, så den kan læses som en ny kommentar i debatten på linje med Byrådets nylige kommentar til havvindmøllerne. Dette skal meget beklages!

Siden har DN i Frederikshavn-området fået ny formand, Flemming Thorning-Lund. Artiklens indhold har nu været grundigt drøftet med denne. Thorning-Lund understreger, at der siden DN’s tidligere udmelding er sket mangt og meget i sagen, og DN indtager i dag et andet synspunkt.

Det er for korrekthedens skyld aftalt, at der inden for et par dage vil foreligge et nyt dokument med DN’s nye holdning til sagen. Den vil naturligvis blive offentliggjort i de tre førnævnte webmedier.

Tekst: Per Rye

3 kommentarer til “Supplement til DN’s holdning til havvindmøller” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Supplement til DN’s holdning til havvindmøller”

 • Karsten Munk

  For ikke længe siden spåede jeg i et andet opslag om prøvemøller, at de ikke bliver de eneste.
  Jeg fik desværre ret. Sæby Folkeblad skriver at der søges om en regulær vindmøllepark sydøst for Skagen. De foreslår at reservere 52km2 af havet til op mod 40 kæmpe vindmøller.

  Jeg kan kun gentage min foragt for disse groteske planer.
  For det første ødelægger det udsigten til en uspoleret horisont, for det andet er det min faste overbevisning at deres snak om klima og grøn energi er politisk bestemt. Det er forkert at tro, at vi mennesker kan holde Jordens gennemsnitstemperatur på det nuværende, om så vi plastrer hele verden til med møller og solcelleparker.

 • Karsten Munk

  Danske medier og politikere fortæller ikke at Hollandske og Tyske landmænd demonstrerer mod den Hollandske regerings klima og landbrugspolitik.

  Er danske landmænd klar til at møde det lovforslag, som åbenbart er ved at blive listet igennem Folketinget, hvor Miljøministeren får næsten samme beføjelser som Sundhedsministeren da det gjalt covid og mink. Er I klar til at Miljøministeren får meget vide beføjelser til at bestemme over hver enkelt bedrift?, måske endda lukke et landbrug hvis det ikke opfylder statens krav om udledning af drivhusgas
  Dette lovforslag er sat til at træde i kraft 1. januar 2023, hvis det stemmes igennem.

 • Karsten Munk

  Det er ved at blive farlig, når højtudviklede lande som Australien og Norge taler om at rationere energi.

  Der mangler ikke råstoffer som kul, olie og gas, men skumle typer fortæller os, at det må vi ikke udnytte. Dan Jørgensen er også total afvisende for A-kraft i Danmark. Det fungerer ellers fint ude i verden, som nødvendig supplement til alt det andet.

  Her et kort citat fra et norsk medie :
  “Det har vakt internasjonal oppsikt at sjefen for DNB, Kjerstin Braathen, under et intervju på World Economic Forum i Davos, sa at under energiovergangen til et nytt samfunn er smerte en del av prosessen. -Folk må lære å bære smerte”

  Det er barske sager. Hvad bilder denne usle kvinde sig ind ? Skal vi gennemgå Gulag ø-havet tilstande for at tilfredsstille lederne af den ny verdensorden

  Det er bl.a. derfor jeg frygter regeringens energi-og klimapolitik. Vi bliver tromlet ned og skal finde os i alting, også udsigt til hæslige kæmpemøller ud for vores uspolerede kyst.

  Det handler ikke om klima, men en udemokratisk anlagt elites ønske om kontrol.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Supplement til DN’s holdning til havvindmøller' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER