Besøg Paradisjorden og rejs tilbage til middelalderen

Besøg Paradisjorden og rejs tilbage til middelalderen

3. juli 2022 - kl. 9:01 - af

Den 13. til 16. juli vil Paradisjorden blive omdannet til en middelalderlejr. Det sker, når Sæby Erhvervsforening og Sæby Handelsstandsforening inviterer til Historiske Dage i Sæby.

Lægger sæbynitter eller turister vejen forbi Paradisjorden i uge 28, vil man blive mødt af mænd med sværd i bæltet, kyseklædte kvinder, ilddansere – og en uheldig sjæl i en gabestok! Ved første øjekast kunne man tro, man var rejst århundreder tilbage i tiden. Men flokken, der slår lejr ved Paradisjorden, er ikke fra Middelalderen, men medlemmer fra foreningen Rødder og Vinger.

Fra onsdag den 13. juli til lørdag den 16. juli klokken 10 til 21 vil man kunne opleve begivenheden Historiske Dage i Sæby. Mellem de mange telte og baldakiner, vil middelalderbeboerne give et indblik i, hvordan det var at leve dengang. Der vil være aktiviteter for både voksne og børn, blandt andet rollespil, håndarbejde og autentisk madlavning. Det er gratis for alle at være med.

”Sæby er en gammel købstad med en spændende fortid. Det understreger vi med Historiske Dage i Sæby, hvor man ved Paradisjorden vil kunne opleve levende historiefortællinger fra Middelalderen. Paradisjorden den perfekte beliggenhed, fordi det binder by og havn sammen,” siger Henrik Christensen fra Sæby Handelsstandsforening og tovholder for begivenheden.

Solidt samarbejde står bag begivenheden

Historiske Dage i Sæby er arrangeret af Sæby Handelsstandsforening i samarbejde med Sæby Erhvervsforening og turistorganisationen Destination Nord. Også Sæby Kirke og Kystmuseet er med på lige fod i projektet.

Det er ikke første gang at erhvervsforeningen og handelsstandsforeningen samarbejder. De var også med i arbejdsgruppen bag arrangementet for indvielsen af den nye havn i Sæby. Og de to foreningers samarbejde, hvor Destination Nord denne gang også er med, er ifølge Henrik Christensen altafgørende, hvis store begivenheder som havneindvielsen og Historiske Dage i Sæby skal kunne føres ud i livet.

”Vi har et rigtigt godt samarbejde, og vi brænder alle for at udvikle Sæby. Når vi har gang i projekter sammen, kommer vi hele vejen rundt. Vi har hvert vores fokus, og det gør, at både erhvervslivet, handlen og turismen tænkes ind i det, vi foretager os,” siger Henrik Christensen og fortsætter:

”Historiske Dage i Sæby har et stort potentiale til at tiltrække turister til Sæby. Flere turister er positivt for vores lokale detailbutikker. Generelt kommer der med turister endnu mere liv i byen, som jo er med til at gøre den til et endnu mere attraktivt sted at bo og leve. Så vi håber da, at nogle af turisterne får et godt øje til byen og får lyst til at slå sig ned her.”

Historiske Dage i Sæby finder sted ved Paradisjorden ved havnen, og med Algade som sommergade er begivenheden kun en stemningsfyldt slentretur fra bymidten.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Besøg Paradisjorden og rejs tilbage til middelalderen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER