Sæby Erhvervsforening på inspirerende ekskursion

Sæby Erhvervsforening på inspirerende ekskursion

30. juni 2022 - kl. 13:03 - af

En gruppe lokale ildsjæle fra virksomheder og foreninger var i denne uge på en heldagsekskursion langs kyststrækningen omkring Sæby, for at samle viden og inspirationen. Målet er at gøre strandstrækningen endnu mere attraktiv.

I denne uge kørte en bus fuld af lokale ildsjæle kyststrækningen omkring Sæby tynd. Arbejdsgruppen bag Fremtidens Strande i Sæby var på en heldagsekskursion, hvor de lagde turen forbi blandt andet Sulbæk Strand, Sæby Søbad, Sæby Havn, Søndre Strand i Lyngså og Voerså Havn i syd.

Frederikshavn Kommune offentliggjorde i 2020 ”Masterplan for fremtidens strande”. Ud fra et erhvervsøkonomisk synspunkt har Sæby Erhvervsforening arbejdet videre med masterplanen med strækningen fra Voerså til Sulbæk for øje. Foreningens ønske er at få beskrevet en plan for udviklingen af strandstrækningen, hvor det handler om at skabe vækst og udvikling.

Langs strækningen findes der allerede områder, som er med til at gøre området attraktivt og velbesøgt. Men nogle steder er der behov for øget synliggørelse, mens der andre steder er et stort udviklingspotentiale. Hvis alle kystens perler tænkes ind i en samlet helhed, vil det styrke hele området.

”En fokuseret og koordineret udvikling vil gøre Sæbyområdet til et endnu mere attraktivt sted at bo og drive forretning. Og så vil det samtidig kunne tiltrække flere turister. Derfor mener vi i erhvervsforeningen, at det er et vigtigt projekt at arbejde med,” siger forkvinde for arbejdsgruppen og bestyrelsesmedlem i Sæby Erhvervsforening Tina Christensen.

En dag med viden og inspiration

Arbejdsgruppen for Fremtidens strande i Sæby består af en række forskellige lokale interessenter, der både repræsenterer foreninger, virksomheder men også lokale ildsjæle. Udover arbejdsgruppen deltog også repræsentanter fra Frederikshavn Kommunes tekniske udvalg og teknisk forvaltning i ekskursionen.

Med på turen var også konsulent John Hird fra Hird&Ko. Han indsamlede under hele ekskursionen viden og inspiration, som han skal bruge til at lave en samlet plan til arbejdsgruppen. Planen skal bruges til at koordinere igangværende og kommende projekter, og sikre den røde tråd i udviklingen. Planen skal også kunne bruges, når arbejdsgruppens aktører efterfølgende skal søge investorer til at igangsætte og implementere delprojekter.

”Det var en spændende og inspirerende dag, og jeg tror på, at alle glæder sig til at arbejde videre, når vi får de samlede input fra konsulenten. Det var skønt, at både repræsentanter fra teknisk udvalg og teknisk forvaltning prioriterede at deltage i ekskursionen. For det er vigtigt, at vi har en tæt og konstruktiv dialog med Frederikshavn Kommune,” siger Tina Christensen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Erhvervsforening på inspirerende ekskursion' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER