Udstilling i Retfærdigheden – Sæby før og nu

Søndergade set mod nord ca. 1910.

Udstilling i Retfærdigheden – Sæby før og nu

20. juni 2022 - kl. 11:21 - af

I sommeren 2022 kan man opleve en udstilling i Sæbys gamle Råd- og Tinghus, ”For Retfærdigheden”, Algade 14, der ligger midt i Sæbys idylliske, gamle bydel. Udstillingen fortæller på en let og overskuelig måde om Sæbys udvikling fra en lille fiskerby i 1500-tallet til det Sæby, som vi kender i dag.

Udstillingen skildrer Sæbys udvikling fra en landsby med fiskeri, landbrug og små-handel via bl.a. jernbanens fremkomst til industrialiseringen i 1900-tallet. Endvidere skildres turismens fremmarch fra de første kunstnere og forfatteres ophold i Sæby til vore dage, hvor Sæby er et af Danmarks mest populære feriemål.

Udstillingen består af bykort over Sæby og en lang række af gamle billeder af bygninger fra perioderne. I udstillingen beskrives alle bygningernes historie, som hver udgør en brik i Sæbys samlede historie. Det første kort er fra 1677, og de sidste kort er turistkort og ”Google Maps” fra vore dage.

Udstillingen blev første gang vist i Retfærdigheden i sommeren 2019.

Entre: Gratis.
Tidspunkt: Alle dage i perioden 25. juni – 7. august 2022 kl. 10.30 – 16.00.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udstilling i Retfærdigheden - Sæby før og nu' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER