Kommunens kantiner skipper vandflaskerne

Kommunens kantiner skipper vandflaskerne

17. juni 2022 - kl. 12:18 - af

Vi er blevet mere klimabevidste i de valg, vi træffer i hverdagen. Vi spiser mere grønt og skifter til elbiler, men på mange arbejdspladser står den stadig på flaskevand til frokost og til møder. Det gør kantinerne i Frederikshavn Kommune nu noget ved.

Der bliver drukket masser af vand i Frederikshavn Kommune. Vand er godt for vores sundhed, men vand på flasker er en belastning for vores klima. Igennem en årrække har flaskevand været en fast bestanddel på frokostborde og til møder. Stille og roligt har vi bevæget os væk fra traditionen, hvor vi altid tappede postevand direkte fra hanen. Faktisk langes der et sted mellem 9.000 og 10.000 vandflasker over disken i kommunens kantiner.

– Vi har sat os for, at vi vil gøre Verdensmål til hverdagsmål i Frederikshavn Kommune, og vi vil inspirere vores borgere, foreninger og erhvervsliv gennem konkrete handlinger. Nu skifter vi plastikflaskerne ud med vandkarafler, for vi er så heldige, at vi kan tappe rent drikkevand direkte fra hanen. Samtidigt sparer vi CO2, plastic og penge – det er godt for vores klima, miljø og pengepung, udtaler Birgit S. Hansen, formand for Verdensmålsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Gæster i kommunens kantiner og mødelokaler behøver ikke at bekymre sig, nu hvor vandflaskerne udfases til alle møder. Plasticflaskerne udskiftes nemlig med frisk vand i karafler med låg.

Vejen til en bæredygtig fremtid

Udfasningen af vandflaskerne er blot et af de tiltag, der er iværksat for at fremme bæredygtigheden i Frederikshavn Kommune. På rådhuset tester man fx i øjeblikket en ny affaldsordning, hvor affaldet sorteres i flere fraktioner. Erfaringerne fra prøveperioden skal give Forsyningen værdifuld viden om, hvordan de konkret kan indrette affaldssystemerne, når alle kommuner skal sortere i 10 forskellige fraktioner fra 1. januar 2023.

Deltag i Verdensmålsugen

Verdensmålsudvalget inviterer alle, der har lyst til at inspirere andre eller at blive inspireret til en mere bærdygtig hverdag, til Verdensmålsugen Frederikshavn Kommune for Målene fra 5.-11. september. Ambitionen med festivalen er at udveksle viden, erfaringer, holdninger og ideer til konkrete handlinger, der bidrager til en mere bæredygtig fremtid.

Har du lyst til at dele din idé, fortælle om dine erfaringer, åbne din virksomhed eller byde ind med en aktivitet, så kan du tilmelde dig på https://ffm.frederikshavn.dk/for-aktorer/

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunens kantiner skipper vandflaskerne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER